7 gode råd: Sådan bliver du den skarpeste it-konsulent

Shila Henriksen fra it-konsulentfirmaet Logica Danmark giver dig syv gode råd til, hvordan du som it-konsulent kan leve op til kundernes stigende forventninger.

It-konsulenter er under pres fra kunderne, der i dag både forventer dyb teknologisk viden og bred forståelse for kundens forretningsområde.

Det betyder for eksempel, at en inkarneret Sharepoint-konsulent skal vide, hvad der sker i ERP-verdenen.

Microsoft enterprise-arkitekt Shila Henriksen, Logica Danmark, giver her sine bud på, hvad du som it-konsulent kan gøre for at leve op til kravene om at være både specialist og generalist.

1) Vær nysgerrig og sæt dig ind i de emner, der ligger uden for dit eget område.

2) Det er de menneskelige kvaliteter, der differentierer dig som konsulent i forhold til andre it-medarbejdere. De fleste it-konsulenter er meget selvstændige og engagerede mennesker, og energi og initiativ betyder utroligt meget.

3) Forstå og sæt dig ind i kundens forretning hurtigt. Brug din branchespecifikke indgang som baggrundsviden Kunden forventer, du kan trække på tidligere erfaringer.

4) Kend best practices inden for kundens forretningsområde. Vi har i mange år prædiket standardinstallationer frem for skræddersyede installationer, så derfor er der også et krav fra kundens side om, at man kender best practices.

5) Accepter, at du har områder med begrænset viden. Prioritér, hvilke områder du skal være specialist inden for, og hvilke du blot skal kende til. Selvom kunden stiller store krav til dig som it-konsulent er det OK, at du går hjem og spørger specialisten på området.

6) Følg med i, hvad der sker på teknologifronten, og sæt dig ind i nye teknologier hurtigt. Selvom kunderne ikke forventer, at du kan forudsige, hvad der sker på teknologiområdet om to eller ti år, er de altid interesserede i at høre om de nye teknologier.

7) Flyt dig i takt med din teknologiplatform. Ellers risikerer du at hænge fast i en specifik teknologi og rolle går dermed glip af muligheden for at drive nye projekter og være frontløber.

Hvad er dit bedste råd til fremtidens it-konsulent? Skriv i debatten nedenfor.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Anonym

Overordnet er jeg enig, men hvis det er en prioriteret rækkefølge, vil jeg mene at 1. prioritet er at sætte sig ind i kundens forretningsgange, og evt. komme med forbedringer.

Denne her:

Vi har i mange år prædiket standardinstallationer frem for skræddersyede installationer, så derfor er der også et krav fra kundens side om, at man kender best practices.

Kan jeg dog ikke erklære mig enig i.

Tænk over udtrykket: "Standard løsninger løser standard problemer".

Det er fint nok hvis man snakker 'commodity ware', som eksempelvis et standard ERP system, men man risikerer at miste sin competitive edge.

De små 'finurligheder' er netop det der kan adskille virksomheden fra konkurrenten. Det kan være bedre optimeting(=lavere produktionsomkostninger) eller bedre service (=mersalg).

Jeg plæderer ikke for specialløsninger, men tag competitive edge i overvejelse.

  • 0
  • 0
 
#4 Bente Hansen

Jeg plæderer ikke for specialløsninger, men tag competitive edge i overvejelse.

FUD fra samme side som NPM.

Specialløsninger kan vel også være dele af et standard system. Det hedder tilretning. Med lidt fornuft, og omtanke, lave man så lidt dyrt special tilpasning som muligt. Og retter sin organisation til i stedet, hvis det er muligt. Det kan jo være at standardopsætningen, måske er mere smart og allerede best practise. Desuden er man flere om at have de samme problemer, og med den nye persondatalov, skal man alligevel have alt endevendt..

Også kan man godt glemme Big Data, i første omgang. man skal have en god grund til at gemme, sikkert meget ubrugeligt data. Men det må man få gennemgået, der skal det jo alligevel i forbindelse med den nye lov.

At begynde på andet, er bare at betale for dyre konsulenttimer, som kan bruges bedre på andet.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere