633 virksomheder har søgt hjælp til it-sikkerheden: TDC efterlyser større fokus

27. april 2022 kl. 09:102
John Henriksen
Illustration: TDC.
17. marts 2022 åbnede cybersikkerhedspuljen, der gør det muligt for små- og mellemstore virksomheder at få tilskud til rådgivning om digital sikkerhed. Indtil videre har 6 ud af 10 mulige virksomheder søgt i puljen.
Artiklen er ældre end 30 dage

Danske små- og mellemstore virksomheder (SMV) har ansøgt for 31,6 millioner kroner ud af 50 millioner kroner i den såkaldte cybersikkerhedspulje, der yder et tilskud på 50.000 kroner til rådgivning om digital sikkerhed, og som har været åben siden 17. marts 2022. 633 forskellige virksomheder har således søgt om tilskud.

Det skriver ITWatch.

Læs også: Danske it-virksomheder vil udnytte EUs digitale ambitioner: »Det er hele Europa nu«

Cybersikkerhed ligger ikke så højt på dagsordenen blandt SMV'erne, som man kunne ønske, mener TDC Erhverv, der er blandt de virksomheder, som yder cybersikkerhed til SMV'erne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Her efterlyser direktør John Henriksen større fokus fra  politikere, brancheorganisationer og myndigheder på cybersikkerhed, så virksomhederne erkender behovet.

Læs også: Ransomware-gruppen REvil ser ud til at være tilbage efter anholdelser

»Vi vidste godt, at modenheden var lav derude. Vi sælger cirka på det niveau, vi havde forventet, og vi oplever en villighed til at lytte. Men erkendelsen af behovet for cybersikkerhed er ikke helt så højt, som man kunne ønske sig. Vi skal som leverandør gøre det nemmere at indkøbe ydelser. Men man kan ikke tale til SMV-segmentet over en bred kam, virksomhederne er for forskellige,« siger han til ITWatch.

2 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
27. april 2022 kl. 23:14

SMV-chef: Vi vil gerne gøre noget for at få bedre sikkerhed. Mig: Hold op med at bruge [voldsomt usikkert produkt] SMV-chef: Jamen, det er jo så nemt at bruge. (slut på samtale)

Synes nu at den dialog burde være en smule mere nuanceret.

Fordi man kan godt bruge usikre programmer på en mere sikker måde.

Eksempelvis ved at inddele sin infrastruktur i sandkasser, hvor der er forskellige grader af total nedlukning over de forskellige sandkasser.

1
27. april 2022 kl. 13:38

Måske synes SMV'erne bare ikke, at TDC Erhverv kan bruges til noget relevant?

Men der er rigtigt, at sikkerheden ikke bliver prioriteret højt hos små virksomheder. Jeg har selv haft mange samtaler af formen:

SMV-chef: Vi vil gerne gøre noget for at få bedre sikkerhed. Mig: Hold op med at bruge [voldsomt usikkert produkt] SMV-chef: Jamen, det er jo så nemt at bruge. (slut på samtale)