600.000 franskmænd har downloadet centraliseret corona-app

Illustration: petovarga / Bigstock
Frankrig har i modsætning til for eksempel Danmark valgt at bygge en centraliseret app til smittesporing. Indtil videre har 600.000 franskmænd downloadet den.

Frankrigs app til smittesporing af ny coronavirus blev tilgængelig tirsdag, og indtil videre har 600.000 franskmænd downloadet den.

Det skriver BBC.

Frankrig har ligesom blandt andet Storbritannien valgt en centraliseret tilgang til sin smittesporings-app. Det var også planen herhjemme, men for nylig vendte Sundhedsminister Magnus Heunicke på en tallerken, og nu skal Danmark efter planen lancere en decentraliseret app baseret på et framework fra Apple og Google i midten af juni.

Læs også: Notat afslører: Regeringen ville overvåge borgerne med GPS-sporing i corona-app

Blandt eksperter er der enighed om, at i hvert fald omkring 60 procent af en given befolkning skal bruge en smittesporings-app, hvis man skal have det maksimale ud af den. Frankrig har ca. 67 millioner indbyggere.

Der er dermed lang vej endnu for franskmændene, der ikke har en konkret måltal.

»Vi er tilfredse med starten, men det er selvsagt, at flere millioner franskmænd skal have den (appen, red.)« siger den franske digitaliseringsminister Cedric O.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Kristian Klausen

Så hvis to tilfældige borgere "møder" hinnaden så er der: (0,6/60,99)^2 = 0,00009678% sandsynlighed for at de begge har appen installeret.

Hvilken forskel gør en app så? Jeg er lidt bekymret, for om sådan en app kan gøre mere skade end gavn, det er i hvert fald ikke utænkeligt at nogen kunne finde på at slække lidt på forholdsreglerne, for nu har de den her magiske app der beskytter dem.

Jeg vil i samme ombæring lige gøre opmærksom på Bruce Schneier blogindlæg, der meget fint beskriver hvorfor værdien af sådanne apps nok er tvivlsom.

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere