600.000 franskmænd har downloadet centraliseret corona-app

4. juni 2020 kl. 13:291
600.000 franskmænd har downloadet centraliseret corona-app
Illustration: petovarga / Bigstock.
Frankrig har i modsætning til for eksempel Danmark valgt at bygge en centraliseret app til smittesporing. Indtil videre har 600.000 franskmænd downloadet den.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Frankrigs app til smittesporing af ny coronavirus blev tilgængelig tirsdag, og indtil videre har 600.000 franskmænd downloadet den.

Det skriver BBC.

Frankrig har ligesom blandt andet Storbritannien valgt en centraliseret tilgang til sin smittesporings-app. Det var også planen herhjemme, men for nylig vendte Sundhedsminister Magnus Heunicke på en tallerken, og nu skal Danmark efter planen lancere en decentraliseret app baseret på et framework fra Apple og Google i midten af juni.

Blandt eksperter er der enighed om, at i hvert fald omkring 60 procent af en given befolkning skal bruge en smittesporings-app, hvis man skal have det maksimale ud af den. Frankrig har ca. 67 millioner indbyggere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der er dermed lang vej endnu for franskmændene, der ikke har en konkret måltal.

»Vi er tilfredse med starten, men det er selvsagt, at flere millioner franskmænd skal have den (appen, red.)« siger den franske digitaliseringsminister Cedric O.

1 kommentar.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
8. juni 2020 kl. 12:22

Så hvis to tilfældige borgere "møder" hinnaden så er der: (0,6/60,99)^2 = 0,00009678% sandsynlighed for at de begge har appen installeret.

Hvilken forskel gør en app så? Jeg er lidt bekymret, for om sådan en app kan gøre mere skade end gavn, det er i hvert fald ikke utænkeligt at nogen kunne finde på at slække lidt på forholdsreglerne, for nu har de den her magiske app der beskytter dem.

Jeg vil i samme ombæring lige gøre opmærksom på Bruce Schneier blogindlæg, der meget fint beskriver hvorfor værdien af sådanne apps nok er tvivlsom.