60 timers arbejdsuger og for højt pres: Dansk ERP-afdeling får påbud fra Arbejdstilsynet

23. august 2022 kl. 09:101
60 timers arbejdsuger og for højt pres: Dansk ERP-afdeling får påbud fra Arbejdstilsynet
Illustration: Jesper Kildebogaard.
En aktindsigt hos Arbejdstilsynet viser store problemer med arbejdspresset hos afdeling i Fujitsu Danmark. Ansatte arbejder op til 60 timer om ugen.
Artiklen er ældre end 30 dage

Fujitsus ERP-afdeling, ERP Prismet, har fået et påbud af Arbejdstilsynet om at løse problemer med stor arbejdsmængde og stort tidspres.

Det skriver ITWatch på baggrund af en aktindsigt hos Arbejdstilsynet.

Læs også: Opråb fra IT-Branchen: Vil have flere it-studiepladser i København

Flere medarbejdere fortalte i forbindelse med et anmeldt besøg fra Arbejdstilsynet hos Fujitsu om et højt arbejdspres med arbejdsuger på op til 60 timer, manglende tid til at løse arbejdsopgaver, overarbejde, der har stået på i op til seks måneder og mange afbrydelser i hverdagen, der gør det svært at nå arbejdsopgaverne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Arbejdstilsynet konkluderer ifølge ITWatch, at der blandt medarbejderne i Fujitsu er »risiko for, at problemer med stor arbejdsmængde og tidspres kan forringe ansattes fysiske eller psykiske sundhed på kort eller lang sigt.«

Læs også: SF og IDA vil styrke cybersikkerheden: »Vi er ét af de mest digitale lande i verden, og derfor er vi også nødt til at beskytte os mere«

Problemet med den øgede arbejdsmængde skyldes ifølge Fujitsu selv, at et nyt system er blevet sat i drift.

Anthony Pipe, der er konstitueret adm. direktør i Fujitsu Danmark skriver i et svar til ITWatch, at »vi tager det seriøst og gør hvad vi kan for at imødekomme de behov, vores medarbejdere har.«

Fujitsu er blevet påbudt at igangsætte en ny arbejdspladsvurdering (APV) seneste 1. oktober, og senest 1. december skal der være fundet en løsning på det høje arbejdspres.

1 kommentar.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
23. august 2022 kl. 20:10

Om kort tid vil "it-branchen" atter beklage sig over, at så få søger ind i faget. Det bliver jo ikke bedre af, at nogen kører tingene alt for hårdt. Eller at Arbejdstilsynet skal ind over i stedet for at man inddrager arbejdsmiljørepræsentanter og fagforeninger - inden. Det lyder som om, det er kørt alt for langt ud.