Har din virksomhed heller ingen sikkerhedspolitik for mobile enheder?

Illustration: leowolfert/Bigstock
Paradoks: Private og offentlige danske virksomheder vurderer mobile enheder som den største it-trussel mod virksomheden. Alligevel har under halvdelen en sikkerhedspolitik for de mobile enheder.

Under halvdelen af de danske offentlige og private virksomheder har en sikkerhedspolitik for medarbejdere, der bruger private mobile enheder. Det sker, selv om størstedelen af virksomhederne, anskuer netop mobile enheder som værende den største trussel for virksomheden fremadrettet. Det viser en rundspørge foretaget af IDG for sikkerhedsfirmaet Kaspersky.

61 procent af de danske private og offentlige virksomheder vurderer nemlig mobile enheder, som smartphones og tavlecomputere, som den største it-trussel mod virksomheden. Paradoksalt, fordi kun 44 procent af de offentlige og private virksomheder svarer, at de har en sikkerhedspolitik for medarbejdere, der bruger private mobile enheder til arbejdsformål.

Et af spørgsmålene, it-cheferne blev stillet var også, hvor mange af medarbejderne, der tilgik e-mail, virksomhedssystemer og andre forretningskritiske applikationer. Her svarede henholdsvis 50 og 42 procent af de offentlige og private virksomheder, at mindst halvdelen af medarbejderne tilgik dette.

På andenpladsen over områder, der er en it-trussel mod virksomheden kommer sociale netværk, som 31 procent af de adspurgte it-chefer mener, er et problem.

23,6 procent af virksomhederne fortalte også, at de har oplevet en stigning i antallet af cyberangreb på virksomheden. Den skete skaden er dog begrænset, da blot én af de adspurgte virksomheder har mistet data på grund af malware. Anderledes ser det ud i Sverige, hvor 4,1 procent har mistet data. I seks ud af otte tilfælde skyldtes det stjålen hardware på områder, der lå uden for virksomhedens fysiske placering.

Undersøgelsen er foretaget blandt den it-ansvarlige i private og offentlige små- og mellemstore virksomheder, altså med mellem 100 og 500 ansatte. 150 private virksomheder og 50 offentlige er blevet interviewet til undersøgelsen i både Danmark og Sverige. Her er it-cheferne blevet bedt om at liste de tre områder, som de mener, udgør den største it-trussel mod virksomheden.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere