5G net når hastigheder på 3,6Gbps i stor test i Japan

Huawei udfører storskala 5G-test sammen med japanske NTT DoCoMo.
13. oktober 2015 kl. 10:05
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Imens at de fleste sandsynligvis stadig er glade for 4G nettet, som blev introduceret for tre år siden, har tests af den næste generation mobilt bredbånd lovet hastigheder, som er næsten tusind gange hurtigere.

Den første test i stor skala er netop blevet gennemført i Japan af kinesiske Huawei og japanske NTT DoCoMo, og gav et resultat på 3,6Gbps. Det skriver BGR.

»Det er opmuntrende - især i lyset af at industrien forventer at indføre 5G på markedet i 2020. Begge teams i Huawei og DoCoMo har gjort betydelige fremskridt. Jeg ser frem til endnu bedre resultater, når vi går ind i næste fase af feltforsøg i Japan,« siger vicepresident for 5G i NTT Docomo, Takehiro Nakamura.

Industrien, herunder Huawei, har aftalt, at der skal fastlægges en 5G-standard senest i 2018.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Nokia har tidligere lavet en test, som gav et resultat på 10Gbps hastigheder. Men den og andre tests har været foretaget i et laboratorium under forhold, som ikke er realistiske at gengive i et normalt bymiljø. Nokias test gjorde brug af 73GHz båndet, hvor den nye test blev udført udendørs og anvendte sub-6GHz båndet, som er mere anvendeligt i et stort offentligt netværk.

Den japanske televirksomhed udtaler i forbindelse med testen, at de arbejder på at gøre 5G nettet tilgængeligt for forbrugerne i 2020.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger