540 millioner facebook-brugeres oplysninger havnede på ubeskyttet server

Illustration: Facebook
To tredjeparts-selskaber har lagt oplysninger på 540 millioner Facebook-brugere op på en ubeskyttet Amazon-server.

Registre med oplysninger på 540 millioner facebook-brugere er blevet fundet på ubeskyttet Amazon cloud-server.

Det Skriver The Hacker News og flere andre medier på baggrund af en undersøgelse foretaget af it-sikkerhedsvirksomheden UpGuard.

De fejlagtigt offentliggjorte oplysninger på brugerne kommer ikke direkte fra Facebook. Ifølge UpGuard er der i stedet tale om to datasæt, der stammer fra to tredjeparts-selskaber, som har udviklet applikationer til Facebook.

Det er virksomhederne Cultura Colectiva og At The Pool, der begge har indsamlet informationer på massevis af brugere og efterfølgende lagt dem op på den offentlige server.

Den ene virksomhed, Cultura Colectiva, har indsamlet 146 GB data som indeholder oplysninger på over 540 millioner brugere, herunder kommentarer, likes, reaktioner, brugernavne, Facebook bruger-ID mv.

I datasættet fra At the Pool er der blevet fundet information omkring brugernes venner, likes, medlemskab i grupper og lokationer, hvor brugerne har tjekket ind.

Derudover er der fundet navne, kodeord i klartekst og emailadresser på 22.000 mennesker. ifølge UpGuard tilhører de offentliggjorte kodeord brugerne af At The Pool-applikationen og ikke direkte facebookbrugere.

»I takt med at der er kommet stigende fokus på Facebooks behandling af brugerdata, har de gjort en indsats for at reducere adgangen fra blandt andet tredjepart. Men som disse afsløringer også viser, er det ikke muligt at stoppe data-ånden tilbage i flasken. Data på brugere af Facebook er blevet spredt langt udover, hvad Facebook kan kontrollere i dag,« har eksperter fortalt til The Hacker News.

Begge datasæt er nu blevet fjernet, oplyser Facebook til Reuters.

Hændelsen er en ud af flere problemsager, som Facebook har været igennem den seneste tid. Tidligere på ugen kom det frem i offentligheden, at Facebook har bedt nye brugere af det sociale medie om at indtaste koden til deres e-mail. Derudover kom det fram i marts måned, at Facebook har opbevaret mellem 200 og 600 millioner passwords ukrypteret.

Læs også: Facebook har bedt nye brugere om adgangskoden til deres e-mail

Læs også: Facebook har opbevaret mellem 200 og 600 millioner passwords ukrypteret

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere