500.000 danskere har fået it-hjælp af det offentlige

En halv million danskere har søgt hjælp til på biblioteket til at komme i gang med digital selvbetjening. It-analfabeterne er rent aldersmæssigt jævnt fordelt.

Cirka 9 procent af den danske befolkning har i år fået hjælp til digital selvbetjening på biblioteket. Det viser en undersøgelse, som Epinion har lavet for Dansk Biblioteksforening. Det er en halvering i forhold til sidste år, men det betyder også, at et betragteligt antal danskere stadig ikke er digitalt selvkørende.

»Det er tydeligt at se, at bibliotekernes store indsats for at guide folk i den digitale jungle bærer frugt. Undersøgelsen viser dog også, at der stadig venter et stort arbejde forude, og derfor er det vigtigt, at kommunerne prioriterer de nødvendige ressourcer til opgaven, så bibliotekerne har mulighed for at hjælpe de mange borgere, der stadig har brug for hjælp«, udtaler Biblioteksforeningens formand Vagn Ytte Larsen på foreningens hjemmeside.

I modsætning til sidste år viser den nye undersøgelse, at behovet for hjælp til digitale løsninger er nogenlunde lige stort i alle aldersgrupper.

Læs også: Finansminister: Frygt ikke tvangsdigitalisering, it-analfabeter skal nok få hjælp

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere