50 millioner Megaupload-kunder risikerer at miste deres data

Alle brugere af Megaupload-tjenesten risikerer, at deres data bliver slettet. Firmaet, der hoster indholdet, er dog gået med til at sikre dataene i to uger endnu.

Med anholdelsen af Megaupload-ledelsen og en samtidig indefrysning af midlerne i firmaet, kan Megaupload ikke betale Carpathia Hosting og Cogent Communications, der hoster data for Megaupload. Det betyder, at de 50 millioner brugere af upload-tjenesten risikerer at deres data bliver slettet, skriver Cnet.

Læs også: Hackergruppes hævn: Flår USA’s justitsministerium af nettet

Tidligere har der været tale om, at de to hostingfirmaer ville begynde at slette data allerede i starten af februar, men nu har de tre firmaer altså indgået en aftale om at bevare brugernes data i minimum to uger.

Megaupload er blevet lukket af de amerikanske og New Zealandske myndigheder, fordi tjenesten angiveligt indeholder ulovligt materiale og blandt andet blev brugt til at hoste og vise piratkopierede film og serier. Stifteren Kim DotCom med fødenavnet Kim Schmitz, er af samme grund blevet anholdt. Det anslås, at firmaet skylder over tre milliarder kroner til rettighedsindehaverne.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (12)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Christian Nobel

Jeg har intet forhold til Megaupload (anede faktisk intet om det før alt skriveriet), men for en gang skyld har Comon en artikel der er læseværdig:

http://www.comon.dk/art/213225/megaupload-er-vaek-kommer-turen-til-dropb...

Uagtet hvad man så ellers mener om Megaupload, så er det bekymrende at muzak og filmbranchen kan få gennemført sletningen uden rettergang.

 • 3
 • 0
#3 Erik Bruus

Jeg forstår slet ikke noget at det her galimatias. Alt det pladder med download, beskyttelse at film, musik, etc. Hvorfor kommer filmbranchen, musikbranchen, samt alle dem som er berørt at rettigheder ikke ind i kampen.

Tilbyd lovlig download af film i super kvalitet, musik etc. Mange vil nu sige, (det findes da allerede). Ja det gør det, men ikke til lav pris. Hvis en film, f.eks. kostede 20.- at downloade, samt et stykke musik, 2.- Ja så skal der bare et passende, (og det skal der nok komme), antal download til, så er den hjemme. Hvorfor have en "skrammel" rippet kopi, når man kan få den originale. mvh, Erik.

 • 0
 • 2
#5 Jesper Lund

Der var nogle korte uger... Allerede nu kan man ikke logge ind på siden, og hente sine lovlige filer som man har lagt op til fri afbenyttelse for alle!

Nu er det ikke FBI som vil vente to uger, men det hosting center som Megaupload brugte. Det hjælper bare ikke rigtigt noget at de har dine filer, hvis du ikke kan komme i kontakt med dem. Domænet megaupload.com er konfiskeret af FBI, så det peger på den forkerte IP adresse.

 • 1
 • 0
#6 Jimmy Frydkær Dürr

Ærlig talt, skyldes det så ikke mere folks dovenskab, end "For Boys Incest-club" at disse frustrationer nu er til stede?

Der findes, i det mindste i Danmark, ikke en gyldig grund for ikke at lagre sit shit lokalt. Prisen på eksterne drev er til at overkomme over det meste at kloden, og mon ikke man vil sove en smule bedre om natten hvis ens "sårbare" data, som i forvejen ikke hører hjemme i nogen cloud, lå sikkert på et eksternt drev. Med de data vel sikret vil FBI kun være endnu mere til grin.

Jeg ved godt at Megaupload ikke var nogen sky, men du fanger ideen.

 • 0
 • 0
#7 Jesper Lund

Der findes, i det mindste i Danmark, ikke en gyldig grund for ikke at lagre sit shit lokalt.

Det er smart at have offsite backup i tilfælde af brand eller hvis dit hjem bliver totalt rippet af indbrudstyve. Backupdata skal selvfølgelig være klient-side krypteret inden de forlader dit hjem.

Backup programmet duplicity har en Rapidshare backend http://lists.gnu.org/archive/html/duplicity-talk/2011-11/msg00065.html

 • 1
 • 0
#9 Michael Olesen

Jo jeg fanger idéen. Men når man lige sidder og skal uploade noget og ikke har (volapyk-)koden til ens egen site ved hånden, er det trods alt nemmere at bruge en fil-service. Tjae mine filer kunne hives ud af backup'en, men det er nok ikke alle 50 mio kunder som kan gøre det samme.

 • 0
 • 0
#11 Morten Saxov

Tilbyd lovlig download af film i super kvalitet, musik etc. Mange vil nu sige, (det findes da allerede). Ja det gør det, men ikke til lav pris. Hvis en film, f.eks. kostede 20.- at downloade, samt et stykke musik, 2.- Ja så skal der bare et passende, (og det skal der nok komme), antal download til, så er den hjemme

Ja, det er flot du siger det er den rigtige pris for dig - men der er folk derud der mener de priser du nævner her er alt for dyre.

Jeg kender folk der har TDC internet, og har fået fjernet PLAY, da de ikke mente musik var de 10 kr/måneden* værd som PLAY koster, når nu det er gratis på andre "sites".

Så pointen er, nogen har ikke et problem i at give 50-100 kr for en film download, andre vil, som dig, højest give 20 kr, og andre endnu mener dine 20 kr er alt for meget til filmselskaberne.

 • mener prisen er ca. 10 kr/måned de sparede - det er lang tid siden.
 • 2
 • 0
#12 Mark Gjøl

Jeg kender folk der har TDC internet, og har fået fjernet PLAY, da de ikke mente musik var de 10 kr/måneden

I fare for at vække en død tråd til live igen: Jeg har Yousee med PLAY, og jeg bruger det ikke. Ikke fordi jeg kan finde al musik i verden andre steder, men fordi det er en rædsom service, der virker alt alt for dårligt. * Ofte når man finder musik kan man ikke streame det - kun købe det (og så er den månedlige udgift jo ligegyldig). * Når man streamer musik, så går deres afspiller ofte i stå midt i en playlist. * På trods af at man er logget ind tilbyder de ikke mere musik man måske kan lide. * Sitet logger ofte en af, mens man sidder og hører musik, hvis ikke man browser rundt på det samtidig. Og det på trods af at jeg har bedt dem om at huske mit login (det kan jeg bede om så meget jeg har lyst til, det sker ikke).

Problemet er, at PLAY virker for TDC ved at de har et kæmpe katalog. Så snart folk har bidt på, så behøver servicen ikke rent faktisk være god, for det er kun en ekstra lakrids til hvad de ellers udbyder. Modsat f.eks Spotify, som er det primære produkt, og derfor skal være så lækkert som muligt.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere