50 britiske skoler inficeret med ransomware

Over 37.000 børn er lukket ude af deres mail-konti, efter ondsindede hackere har inficeret systemerne med ransomware. Illustration: morganlstudios, BigStock
Over 37.000 britiske elever er lukket ude af deres mailkonti, efter 50 skoler i London er ramt af et cyberangreb. Hackerne har krypteret og gemt al data.

50 skoler i London er blevet ramt af et ransomware-angreb, der har lukket over 37.000 børn ude af deres mail-konti.

Det skriver BBC.

The Harris Federation, der står for driften på skolerne, oplyser til BBC, at man har lukket adgangen til mail-konti, mens man arbejder på at få løst cyberangrebet. De kriminelle hackere har krypteret og gemt al data i systemet.

Læs også: 24 kommuner sender børns persondata til Google i blinde: »Det er meget kritisabelt«

»Dette er et meget sofistikeret angreb, som vil få væsentlig betydning for vores skoler, men det kommer til at tage tid at afdække alle detaljer om, hvad der er og ikke er sket og få problemet løst,« skriver organisationen i en meddelelse.

Man har inddraget alle elevernes it-enheder, men da de er begyndt på fysisk undervisning igen, efter en corona-periode med skærm-skole, fortsætter elevernes læring. Ifølge The Harris Federation, arbejder man sammen med blandt andre National Crime Agency og National Cyber Security Center (NSCS) for at løse udfordringen.

Ifølge NSCS, har man for nyligt advaret landets skoler om, at undervisningssektoren står overfor en væsentlig ransomware-trussel.

Læs også: Skarp kritik af Aarhus Kommune: Sender skolebørns data ulovligt til Google

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere