10 flyttekasser med ringbind afgør gigantisk it-udbud på Sjælland

Fem leverandører har mandag afleveret deres tilbudsmateriale for at vinde milliardordre på sundheds-it til Region Sjælland og Region Hovedstaden. Nu skal de to dårligste leverandører sorteres fra.

10 flyttekasser med ringbind.

Så meget fylder de skriftlige tilbud fra de fem leverandører, der lige nu kæmper om at vinde udbuddet af en fælles EPJ-platform (Elektroniske Patientjournaler) til Region Hovedstaden og Region Sjælland.

Læs også: Sådan bliver 5 firmaer til 3 i gigantisk EPJ-udbud

Alle fem afleverede i tide før deadline mandag klokken 12, fortæller programchef på It-Sundhedsplatformen, Claus Balslev. Og dermed er der intet frafald i gruppen af prækvalificerede, som tæller Cerner Ireland Ltd., Cambio Healthcare Systems, Siemens A/S, Epic og IBM i samarbejde med Systematic.

Læs også: Derfor er gigantisk EPJ-udbud så vigtigt for danske Systematic

»Vi har i dag modtaget 10 flyttekasser med tilbudsmateriale fra de fem leverandører,« siger Claus Balslev til Version2.

Ordren kan samlet set være op mod en milliard kroner værd for vinderen, og it-systemet er en kompliceret størrelse, der skal bruges af op til 40.000 læger, sygeplejersker og andet klinisk personale på tværs af sygehuse og sundhedsinstitutioner i de to regioner.

Nu er stakkene med papirer tikket ind fra de fem, og dermed kan arbejdet gå i gang med at finde de tre leverandører, der samlet set vurderes at være bedst egnede til at levere It-Sundhedsplatformen.

»Vi har delt alle kravområderne ud til forskellige projektgrupper, som evaluerer hver deres del af materialet ud fra nogle faglige kriterier. Det bliver aggregeret op til én samlet skriftlig vurdering per leverandør til styregruppen. Derefter finder vi de tre, som er bedst egnede og sorterer de andre fra,« siger Claus Balslev til Version2.

Udskillelsesforløbet finder sted i de kommende uger. I slutningen af april ventes de fem at blive til tre, som går videre til finalen.

Deres løsninger vil blive afprøvet i et testmiljø på Herlev Hospital i august.

It-Sundhedsplatformen sættes efter planen i pilotdrift i Region Hovedstaden næste år. Systemet ventes udrullet i Region Sjælland i begyndelsen af 2015 og løbende frem mod slutningen af 2016 i resten af Region Hovedstaden.

Den samlede vinder af udbuddet ventes kåret i november. Du kan læse mere om udbuddet i Version2's dækning neden for.

Opdateret klokken 14.47: Den prækvalificerede leverandør i Systematic/IBM-samarbejdet er teknisk set IBM, selvom Systematic i praksis er EPJ-leverandør med IBM som implementeringspartner. Derfor er det i realiteten IBM Danmark, og ikke Systematic, der har afleveret tilbuddet mandag.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere