5 minutters internetpanik: Google-nedbrud fik internettrafik til at droppe 40 procent

19. august 2013 kl. 09:248
16 Google-tjenester var nede i fem minutter fredag eftermiddag. Forklaringen lader stadig vente på sig.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Fem minutters nedetid er som regel ikke nok til, at Version2 behandler sagen journalistisk.

Men når der er tale om en lang perlerække af Googles cloud-baserede tjenester, er konsekvenserne alligevel store nok til, at det er en artikel værd.

Natten til lørdag mellem klokken 00.52 og 00.57 dansk tid røg mindst 16 Google-tjenester af nettet, hvilket øjeblikkeligt fik den samlede mængde trafik til at falde med 40 procent.

Blandt de ramte tjenester var Gmail, Google Kalender, Google Talk, Google Drev, Google Dokumenter, Google-regneark, Google Præsentationer, Google Tegninger, Google Sites, Google Grupper, Administrationskonsol, Postini Services, Google Analytics, Google Maps, Google Voice og Blogger.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dertil kommer Youtube, der også var nede - og som formentlig kan forklare en stor del af dykket i den samlede internettrafik.

Google har endnu ikke offentligt meldt ud om årsagen til nedbruddet.

8 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
8
20. august 2013 kl. 10:18

Jeg tror på det var planlagt.. Deres SSL certifikater på eksempelvis gmail var ved at udløbe. Så tror det var et planlagt maintenance til udskiftning af SSL certifikater.

7
20. august 2013 kl. 02:11

Jet har ikke set om Google Public DNS også har været nede. Men hvis den har, vil det også kunne forklare en del af faldet. Når jeg opsætter routere for andre (privatpersoner), indstiller jeg dem altid til Google Public DNS.

Hvis mange benytter Google Public DNS, vil det også betyde mindre trafik.

6
19. august 2013 kl. 12:44

Mange sites har også den uvane at loade en masse trediepartssider, som sløver nettet gevaldigt - herunder google analytics - eller at erstatte direkte links (som kan være "ulovlige", måske) med google-søgninger...

3
19. august 2013 kl. 11:59

Jeg vil indrømme at jeg er tilbøjelig til at bede folk checke om Google virker, inden de basher vores VPN :P

1
19. august 2013 kl. 09:43

Mange andre medier som The Register, The Verge m.m nævner også at Google Search også var nede og prøvede også selv at bruge Google.com i det omtalte tidsrum og det er vel også hovedgrunden til faldet i internet trafik. For det er vel værd at nævne at Google.com som ikke har haft nedetid siden 2009 gik ned, fordi det som standard er meget normalt for mange normale at genstarte routeren hvis Google.com ikke er tilgængelig xD

2
19. august 2013 kl. 09:59

hvis man tænker lidt over det - Blogger, Maps, Youtube, gmail nede på en gang. Umiddelbart ville jeg sige at de første 3 virkelig ville kunne mærkes dramatisk alene. Men 40% er nu alligevel lidt af en bedrift :D

5
19. august 2013 kl. 12:37

Hvis folk ikke kan søge efter en side/info kan de som regel heller ikke tilgå siden/infoen. Så der kan sagtens være rigtig meget Google afledt trafik som er for svundet i en periode, og ikke at Google står for 40% af trafikken.

4
19. august 2013 kl. 12:06

Artiklen skriver pageviews , det er vel ikke det samme som trafik generalt