Rekord: 406.000 brugere streamede nytårs-tv fra DR under Yousee-nedbrud

En flaskehals et sted i DR's streaming-setup betød, at systemet i perioder blev overbelastet.

Nedbruddet på Yousees kabeltv nytårsaften fik ekstraordinært mange danskere til at forsøge at streame dronningens nytårstale og rådhusklokkerne fra DR via internettet. Det var imidlertid ikke alle, der var i stand til at få forbindelse til DR's streaming-tjeneste.

»DR's streamingtjeneste oplevede et helt ekstraordinært pres nytårsaften klokken 18 til dronningens nytårstale og igen klokken 24 til rådhusklokkerne. Vi kan se et peak på 406.000 samtidige streaming-brugere. Seneste rekord var til OL-håndboldfinalen i august, hvor vi havde 220.000 samtidige streaming-brugere på DR's tjeneste,« skriver underdirektør Mikkel Müller fra DR Teknologi i et e-mailsvar til Version2.

Læs også: TDC på bar bund i efterforskning af kolossalt nytårsnedbrud

Det var ikke alle, der kunne få forbindelse til DR's streaming-tjeneste nytårsaften under Yoursee-nedbruddet. Illustration: Jakob Møllerhøj

Der var altså næsten dobbelt så mange samtidige brugere på tjenesten som den hidtidige rekord, og trafikken toppede på cirka 362 gigabit pr. sekund.

DR benytter Content Delivery Network-udbyderen Akamai til at håndtere det store antal samtidige brugere, og den del af infrastrukturen var ifølge Mikkel Müller i stand til at følge med det ekstraordinært store antal brugere.

Læs også: Efter bøvl i årevis: Nu virker DR-streaming

Alligevel oplevede flere brugere, at de ikke kunne få forbindelse til DR's streaming-tjeneste.

»Systemet blev desværre overbelastet i perioder, så brugere oplevede, at det var langsomt eller umuligt eller komme ind og streame. Akamai havde ikke problemer og kunne skalere til det høje niveau. Flaskehalsen ligger altså et andet sted i systemerne, og vi er i fuld gang med at analysere dette, men har ikke svaret endnu,« skriver Mikkel Müller.

Læs også: Cache-problemer sendte DR-websites i sort

DR's tekniske afdeling arbejdede i løbet af nytårsaften på blandt andet at tilføje flere applikationsservere for at håndtere situationen og øge kapaciteten.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (12)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#4 Yoel Caspersen Blogger

Det bliver bare endnu en ting som kan gå galt, og koster penge at understøtte.

Er det virkelig så dyrt at indføre IPv6 - er det ikke bare en bekvem undskyldning for at sidde på hænderne og se udviklingen suse forbi?

Man kan også vende den om og sige, at DR ved at lade som om de stadig befinder sig i 90'erne pålægger internetudbydere med CGN ekstraudgifter til kapacitet og i sidste ende vil yde en ringere service til dem, der betaler gildet, dvs. danskerne.

Den slags detaljer er selvfølgelig ligegyldige, når kunderne ikke har noget valg.

 • 5
 • 1
#5 Thomas Toft

Nå, så kunne YouSee for én gangs skyld bruges til noget fornuftigt alligevel. Test af DR's streaming service, så den bliver mere robust i fremtiden. Tak for det YouSee. Er dog stadig glad for jeg kappede navlestrengen til TDC "monopolet".

 • 7
 • 0
#6 Peter Hansen

Tak til version2 for også at stille skarpt på DR's problemer med at levere signal til alle licens-modtagere via nettet nytårsaften. Jeg håber, der kommer en teknisk minded opfølgning, når de har fundet frem til flaskehalsen, lige som jeg er sikker på, at der vil gøre det, når YouSee er kommet frem til en forklaring, de vil dele med offentligheden.

 • 4
 • 0
#8 Klavs Klavsen

Er at DR har valgt et eller andet "loft" på akamai servicen (max antal streams per kanal?)

Alle andre kanaler virkede nemlig fint (dr3, ultra osv.)- og en bekendt havde 1 strøm kørende, og ville lige starte den op på en anden computer, men så ville den ikke starte der, altimens den kørte videre på den der havde forbindelsen.

Så ind og finde "checkboxen" i akamai settings ;)

 • 0
 • 0
#11 Nis Schmidt

Ingen problemer med at se DR1 på nettet den 31/12 kl 18:00 - vel at mærke via Yousee's net på coax. Jeg kom også til at se lidt DR3 efter livgardens flag var plantet sikkert i standeren. På DR3 så jeg Den Korte Radioavis - Nytårstalen ;) Både Dronningens og den anden tale har jeg siden genset, for at modvirke evt. tendens til rygtedannelser i hippocampus.

IPv6 er efterhånden en ældre arbejdshest. Præsenteret på Digital Network University i foråret 1991.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere