40 organisationer i opråb til Vestager: Sidste udkald, hvis cloud-markedet skal forbedres

14. februar 2022 kl. 12:54
40 organisationer i opråb til Vestager: Sidste udkald, hvis cloud-markedet skal forbedres
Illustration: EU.
Der skal større konkurrence i cloud-branchen, lyder opråbet fra 40 europæiske virksomheder og brancheorganisationer, der har sendt et åbent brev til EU's konkurrencekommissær Margrethe Vestager.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

40 europæiske virksomheder og brancheorganisationer har sendt et åbent brev til den danske konkurrencekommissær i EU, Margrethe Vestager, i forsøget på at skabe større konkurrence i cloud-branchen, der lige nu domineres af store aktører som Microsoft og Google.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Danish Cloud Community, der er en brancheforening for it-virksomheder, som blandt andet beskæftiger sig med cloud-tjenester.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De 40 underskrivere ønsker en ændring i definitionen af de platforme, som den kommende EU-lovgivning, Digital Markets Act, skal dække.

»Som Digital Markets Act ser ud lige nu, er virksomhedssoftware som for eksempel produktivitetssuiterne Microsoft 365 og Google Workspace ikke omfattet, når de afvikles fra en cloud. Det betyder, at de såkaldte »gatekeepere«, som i forvejen har en dominerende position på det marked, fortsat vil kunne operere med vilkår, som er besværlige og dyre for brugerne og dermed gør det sværere for danske og europæiske virksomheder at høste de mange fordele, som digitaliseringen giver mulighed for,« siger administrerende direktør i Danish Cloud Community Jens E. Thorndahl.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger