En rapport fra det amerikanske ministerium for national sikkerhed viser, at styresystemet Android er den størst magnet for malware, da det i 2012 tegnede sig for 79 procent af rapporterede malware-trusler. Apples iOS holder sig næsten helt under radaren med kun 0,7 procent, skriver The Next Web.
I rapporten lyder de to hovedårsager ikke overraskende, at Android har en langt større markedsandel og dermed er mere eksponeret for malware, mens open-source arkitekturen også får skylden for systemets sårbarhed.
Blandt de fremhævede typer af malware, som rapporten advarer omkring er sms-trojanere, der sender sms-beskeder til dyre telefonnumre. Derudover er de såkaldte 'rootkits' også en stor bekymring, da de skjult for brugeren logger positionen og tastaturanslag, og således kan bruges til at gennemskue brugerens passwords.
Endelig er den tredje sikkerhedsbrist falske Google Play-opslag, som kan franarre brugeren følsomme oplysninger ved at foregive at være en legitim app.
Rapporten, der netop er blevet offentliggjort, var oprindeligt et internt dokument udarbejdet med henblik på at opfordre offentligt ansatte i USA til at opdatere deres Android-software til den seneste sikkerheds-patch.
I rapporten fremgår det, at 44 procent af amerikanere stadig bruger Android-versionerne 2.3.3 til og med 2.3.7, også kendt som Gingerbread-versionen. Denne forældede version af Android har flere kendte sikkerhedshuller, som er blevet lappet i senere versioner, og personer med denne opdatering opfordres kraftigt til at opdatere til den nyeste software, lyder det i rapporten.
Nokias næsten hedengangne system, Symbian, tegner sig for 19 procent og efterlader dermed en procent til de øvrige tre udbydere på markedet. Udover iOS er der tale om Windows Phone og BlackBerry der begge har været ramt i 0,3 procent af tilfældene. De resterende 0,7 procent er tilskrevet andre uspecificerede styresystemer.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.