3F's hjemmeside kæmper mod gentagne DDoS-angreb

20. juli 2012 kl. 11:0427
Hos fagforeningen 3F kæmper man i øjeblikket en hård kamp mod et DDoS-angreb mod hjemmesiden, som begyndte onsdag aften.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Fagforeningen 3F's hjemmeside bliver i øjeblikket oversvømmet med forespørgsler, der har til formål at lægge siden ned. Altså et såkaldt DdoS-angreb.

Angrebet er angiveligt sat i værk af Twitter-brugeren Elan0r1, som med en statusopdatering tager ansvaret for angrebet. Ifølge opdateringen sker angrebet i sympati for Restaurant Vejlegården, som 3f har blokeret i en overenskomstkonflikt.

Ifølge Henrik Lilholt, der er ansvarlig for 3fs hjemmeside, så begyndte angrebet allerede onsdag aften.

»Angrebet får hjemmesiden til at gå ned med jævne mellemrum. Nu prøver vi sammen med vores server-leverandør at lokalisere kilderne til angrebet og få lukket dem af. Men der er ingen tvivl om, at det er dygtige kriminelle folk, som har prøvet det før,« siger Henrik Lilholt til Version2.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Henrik Lilholt var som så mange andre på sommerferie da angrebet tog til, hvilket gør at angrebet rammer ekstra hårdt.

»Det er en krigstilstand, som vi er blevet kastet ud i. Det er besværligt i en sommerferie, men vi har kommandovejene i orden, og vi skal nok få siderne op at køre igen,« forklarer Henrik Lilholt.

Han kan ikke sige noget om, hvornår angrebet er helt afværget. Det afhænger af angribernes økonomiske ressourcer, men han forsikrer om, at angrebet bliver politianmeldt.

27 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
27
23. juli 2012 kl. 01:44

man mener om konflikten i al dens tåbelighed, så giver det ikke en en eller flere tumlinger, der kan finde ud af at starte et DDoS angreb ret til det. Der er vist ingen der - af dem der kender loven - der har anklaget 3F for at gøre noget ulovligt. Og derfor høre et sådan angreb ingen steder hjemme. Det eskalerer blot fremover, så alle der er utilfredse med et eller andet downloader et program over bliver udnævnt til hacker i pressen.

Det er trist at vores lovgivning overhovedet kan tillade en sådan sag, men et DDoS angreb er på et endnu tåbeligere plan.

28
23. juli 2012 kl. 10:26

Som nævnt tidligere i debatten - hvis fysisk blokade er et lovligt middel i en arbejdskonflikt, bør det så ikke også være tilladt at foretage en virtuel blokade?

Under alle omstændigheder mener jeg, at normerne og reglerne for "arbejdskamp" ikke er fulgt med virkeligheden. Hvordan de så skal opdateres har jeg ikke nogen gode konkrete ideer til. Men som de normalt udspiller sig, synes jeg er latterligt.

Under alle omstændigheder viser den her konflikt, at man nøje bør overveje hvilke konsekvenser ens trusler kan medføre, såfremt man bliver ramt at Streisand effekten - 3F havde sikkert ikke forestillet sig, at de ville blive lagt for had af en anseelig del af befolkningen, ved at udvide deres arbejdskamp.

29
23. juli 2012 kl. 13:00

Som nævnt tidligere i debatten - hvis fysisk blokade er et lovligt middel i en arbejdskonflikt, bør det så ikke også være tilladt at foretage en virtuel blokade?

Alt andet lige; fagforeningsgøjl til siden - men rent teknisk, så selv hvis en 'virtuel blokade' var/blev lovlig, så kunne det vel næppe være op til en selv at lege selvtægtsmand, men i forbindelse med noget organiseret.... måske kunne man få dem ind i 'børneporno filteret' via fogedretten :o (lidt sarkasme, men .... )

Men ja - man kan tydeligt se at 'tiden' er løbet fra mange som ikke har øje for konsekvenserne.

25
22. juli 2012 kl. 01:19

Jeg har ikke læst alle indlæg til denne kun udvalgte. 3F bruger jo våben, ikke våben der ifølge dansk lovgivning er ulovlige, jeg ved ikke hvad denne blokering indebære men vil tro det er medarbejdere der blokeres for og det er jo et af deres våben, andre "grupper" ville bruge magt/vold, nogle blomster og håndkys og her har man så valgt at bruge DDoS som et våben. Om det er noget ejer har gjort for at drille eller noget andre har gjort "på egen foranledning" som backup kan ikke bevises med mindre folk ligefrem er dumme så "thumbs up" herfra, jeg syntes det er god griner igen at se det bekræftet at ingen er for stor til at få en flad :D

Jeg ved intet, jeg tror bare.

20
20. juli 2012 kl. 19:05

https://www.retsinformation.dk/forms/r0710.aspx?id=29514

§ 2. Overdrages en virksomhed eller en del heraf, indtræder erhververen umiddelbart i de rettigheder og forpligtelser, der bestod på overtagelsestidspunktet i henhold til 1) kollektiv overenskomst og aftale, 2) bestemmelser om løn- og arbejdsforhold, der er fastsat eller godkendt af offentlig myndighed og 3) individuel aftale om løn- og arbejdsforhold.

Det er så den lov, som den nye ejer af Vejlegården forsøger at sno sig udenom.

30
23. juli 2012 kl. 13:47

Det er fuldstændig rigtigt, man er dog som arbejdsgiver ikke tvunget til at være medlem af en arbejdsgiverforening ved overtagelse af en virksomhed.

16
20. juli 2012 kl. 16:21

Har deres almindelige hosting udbyder smidt dem ud/sympati-blokade? :-)

Kan vi ikke ogsaa faa nogle sympati blokader fra virksomheder som kunne naegte at servicere/levere til 3f?

17
20. juli 2012 kl. 18:31

Så 3F hoster nu i "skattelyet" Irland... strider det ikke imod deres agenda om at sikre danske arbejdspladser?

14
Indsendt af Thomas Hansen (ikke efterprøvet) den fre, 07/20/2012 - 15:36

3F bimle en ordentlig løsning sammen, for deres hjemmeside, så er der ikke noget nævneværdigt problem.

Utroligt at man ikke er kommet ud af middelalderen endnu.

10
20. juli 2012 kl. 14:51

Naturligvis har lønmodtagere rettigheder - herunder retten til selv at vælge fagforening.

De ansatte hos Vejlegården er jo netop fint tilfredse med det produkt, deres fagforening - Krifa - har skaffet dem.

3F mener så, at de ansatte kunne have fået bedre forhold gennem 3F - men kan åbenbart ikke overbevise dem med fredelige midler.

Interessant perspektiv, hvis det generelt blev accepteret at bruge vold for at skaffe kunder, når man ikke på anden vis kan overbevise dem om, at man selv har et bedre produkt...

18
20. juli 2012 kl. 18:32

"Naturligvis har lønmodtagere rettigheder - herunder retten til selv at vælge fagforening."

Så hvis den nye ejer har overtaget virksomheden midt i en aftale periode og truet alle dem som var medlem af 3F med at de ville blive lockoutet hvis de ikke gik med på Krifa's ringere overenskomst så ville de blive lockoutet så er det altså det du forstår ved "Retten til selv at vælge"..

Folk fatter ikke at det er netop det der er sket..

Den nye ejer var utilfreds med en aftale som var indgået for virksomheden for en periode, derfor droppede han den midt i perioden, skiftede til Krifa og tvang alle de ansatte til at følge med til Krifa .... Eller blive lockoutet (Læs : Reelt set fyret)..

Lige nu er det sådan at de ansatte er medlem af Kristelig Fagforening og arbejdsgiveren er medlem af Kristelig Arbejdsgiverforening.

Altså er begge parter medlemmer hos samme firma..

Ville du syntes det var OK at forsvarsadvokat og anklager var een og samme person i en retssag ..

Nej vel.

24
21. juli 2012 kl. 22:48

Til Henrik Madsen: Det er noget vrøvl at sige, at Kristelig Arbejdsgiverforening og Kristelig Fagbevægelse er samme forening. De er ligeså uafhængige af hinanden som DA og 3F, og sådan har det været siden 1931, så stop den form for misinformation. Se fx. Wikipedia http://da.wikipedia.org/wiki/Kristelig_Fagforening

Informationen om at den nye ejer har truet med lockout er jeg også noget skeptisk overfor. Har du noget dokumentation, der underbygger dette. Det jeg har læst mig til er, at alle medarbejdere frivilligt har ønsket overenskomst med Krifa, fordi det gav dem større fleksibilitet og bedre forhold. I øvrigt må man undre sig over at 3F i den grad går i kamp mod en restauratør, som har lavet en overenskomst, når der findes utallige restauratører som slet ikke har nogen overenskomst overhovedet. Det er nok her, der er større problemer med arbejdsforholdene.

12
20. juli 2012 kl. 15:10

Så vidt jeg ved var der ansatte på Vejlegården da den nuværende ejer overtog. Og de var medlem af 3F. Så er det også helt legitimt at forsøge at få overenskomst med den nye ejer. Men nu kan man jo ikke læse 3Fs version af historien i øjeblikket.

8
20. juli 2012 kl. 14:25

.. er der en voldsom overvægt af brugere på Version2, der mener at lønmodtagere ingen rettigheder har, og det som følge heraf er helt rimeligt at lønmodtagere på ingen måde skal have medinflydelse over deres løn og arbejdsvilkår !?

At føre arbejdskamp - både fra lønmodtager- og arbejdsgiverside - er en hel legal del af den danske arbejdsmarkedsmodel, uanset om man er enige eller ej.

Og jo, det er stadigvæk kriminelt at hacke hjemmesider, selv hvis indholdet måtte være ulovligt.

Hvis der i ovenstående historie er tale om en ulovlig blokade, er det en sag for politiet - ikke borgere som vil øve selvtægt !

7
20. juli 2012 kl. 13:44

De sagde selv at deres blokale i avisen var en blokade af resturantens produkter, selvom det ikke var en direkte fysisk vare.

Det her er vel blot en blokade af 3F's egne produkter, selvom det heller ikke er en fysisk vare?

Så kan de sgu' lære det!

Så videre til lidt skamløs promovering når nu vi taler om "Internettets magt". Internet Defense League er lige blevet lanceret, og jeg vil anbefale folk at skrive sig op under den. Mine egne sider kommer i hvert fald op, i løbet af de næste par dage!

http://internetdefenseleague.org/

6
20. juli 2012 kl. 13:37

"Men der er ingen tvivl om, at det er dygtige kriminelle folk, som har prøvet det før". Man skulle næsten tro, at det var 3F selv han taler om. Men hvor har de dog godt af det.

5
20. juli 2012 kl. 13:00

Hvor er det befriende at se, stor ros til initiativtagerne. Jeg ved godt at 3F's blokade formelt er lovlig, men så er loven efter min menig forkert (lang diskussion som nok ikke hører til her...). Nu kan de smage egen medicin. Jeg synes 3F gik for langt over stregen da de begyndte at forhindre restauranten i at annoncere i avisen. Det er i min verden et overgreb mod ytringsfriheden.

9
20. juli 2012 kl. 14:48

Jeg ved godt at 3F's blokade formelt er lovlig [...]

Det du kalder "formelt lovligt" kaldes almindeligvis bare "lovligt". Ligeledes er DOS-angreb ikke "formelt ulovlige", men bare "ulovlige".

Jeg synes 3F gik for langt over stregen da de begyndte at forhindre restauranten i at annoncere i avisen. Det er i min verden et overgreb mod ytringsfriheden.

Restaurantens ytringsfrihed har ikke lidt nogen skade. Sympatistrækken gælder netop kun annoncer, altså virksomhedsdrift. Virksomheden har fuld mulighed for at ytre sig i medierne, eller på deres egen hjemmeside.

DOS-angrebet krænker derimod 3F's ytringsfrihed, da det begrænser 3F's muligheder for at give svar på den voldsomme kritik, der har været.

Sidst jeg tjekke var DK et frit land hvor alle har ret til at drive forretning uden at blive chikaneret.

Tjah, hvis 3F's hjemmeside var tilgængelig, kunne du have læst at 3F p.t. kører en sag mod virksomheden for brud på den overenskomstsaftale, som virksomheden tidligere selv har indgået. ("Sidst jeg checkede var DK et land med aftalefrihed...?")

Nu må man rode med Google Cache i stedet: http://surl.dk/b1j/

11
20. juli 2012 kl. 15:10

Restaurantens ytringsfrihed har ikke lidt nogen skade. Sympatistrækken gælder netop kun annoncer, altså virksomhedsdrift. Virksomheden har fuld mulighed for at ytre sig i medierne, eller på deres egen hjemmeside.

Det vi taler om, er at hvis avisen ikke gjorde som der blev sagt, var hele avisen ikke udkommet. Vi har altså en situation hvor en privat organisation truer en udgiver. Det er helt uacceptabelt i et frit demokrati.

13
20. juli 2012 kl. 15:19

Det vi taler om, er at hvis avisen ikke gjorde som der blev sagt, var hele avisen ikke udkommet. Vi har altså en situation hvor en privat organisation truer en udgiver. Det er helt uacceptabelt i et frit demokrati.

Nej, de ansatte på avisen truede deres arbejdsgiver, i overenstemmelse med almindelig praksis på det danske arbejdsmarked.

Siger du at hvis man er ansat i en medievirksomhed, så må man ikke strejke? Hvad så hvis man arbejder i et hosting-firma?

Hvis du er ansat af kommunen til at rydde sne, og du strejker, krænker du så andre folks ret til fri forsamling?

Kravet var "drop annoncen, ellers nedlægger vi arbejdet". Hvad skulle de have truet med? At undlade at trykke en enkelt af avissiderne, med den pågældende annonce?

15
20. juli 2012 kl. 15:41

Kravet var "drop annoncen, ellers nedlægger vi arbejdet". Hvad skulle de have truet med? At undlade at trykke en enkelt af avissiderne, med den pågældende annonce?

Man skulle holde sig for god til at tage tredieparter som gidsler.

Blokadetruslen mod VAF er pålinie med at postbudene i Vejle truede med ikke at brin ge post ud i byen, så længe folk tillod sig at sende breve til restauranten. Eller at renovationsfirmaet stod stille, så længe der var affald fra Vejlegården.

Man kan diskutere det betimelige i at benytte blokader i 2012, men det er en helt anden sag. Truslen om at tage skridt overfor folk der ikke er involveret i konflikten burde aldrig være fremsat.

4
20. juli 2012 kl. 12:53

Strengt taget er det her jo blot den digitale version af et af fagbevægelsens klassiske kampskridt, den fysiske blokade. Jeg har derfor svært ved at se hvordan man kan kalde det en krigstilstand, endsige forvente at politiet vil tage sig af det.

3
20. juli 2012 kl. 12:31

jeg ved godt det er en kontroversiel holdning; men hvor er det dog rart at internettets mørke sider kan bruges til at få en fagforening der tilsyneladende har for meget magt til at lide.

Sidst jeg tjekke var DK et frit land hvor alle har ret til at drive forretning uden at blive chikaneret.

Så, mon ikke det er en form for "karma strikes back".

2
20. juli 2012 kl. 11:40
  1. Er det ikke lidt meget at kalde det en krigstilstand? Det er vel nærmere en demonstration. godt nok en aggressiv en af slagsen.

  2. Kan man nu kalde folk for hackere bare fordi de kan føre et DoS angreb?

  3. "Der er ingen tvivl om, at det er dygtige folk, som har prøvet det før" ... Det kræver ikke meget teknisk viden at udføre den her type angreb. det handler mere om at være en dygtig kommunikatør som kan få folk med. Jeg syntes personen her stemples uretfærdigt som en hård kriminel.

1
20. juli 2012 kl. 11:27

smide det ud til cloudflare eller Azure , de er væsentelig bedre til at filtere "støj" fra.