3F-hackere slår til mod HK's og LO's hjemmesider

Illustration: Virrage Images/Bigstock
Hackerne bag sidste uges angreb på 3F's hjemmeside slog søndag aften til mod fagforbundene HK og LO.

Søndag aften blev hjemmesiderne hos fagforbundene HK og LO lagt ned af de samme hackere, der i sidste uge angreb 3F's hjemmeside, oplyser TV 2 Nyhederne.

Læs også: Hackere lægger 3F's hjemmeside ned i bitter overenskomstkonflikt

Hjemmesiderne kunne i løbet af aftenen ikke åbnes af medlemmerne, der blandt andet bruger dem til at udfylde dagpengekort.

TV 2 Nyhederne har været i kontakt med en talsmand for hackerne, der hævder at stå bag angrebene og betegner sig som en del af det internationale hackernetværk Anonymous.

Hackerne havde på forhånd via det sociale medie Twitter advaret om, at HK's og LO's hjemmesider kunne blive de næste i rækken efter 3F.

Gruppen lagde i sidste uge 3F's hjemmeside ned i protest mod fagforeningens aktion mod Restaurant Vejlegaarden, som skyldes, at restauranten ikke ønsker at indgå en eksklusivoverenskomst med 3F.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Allan Astrup Jensen

Den store digitale satsning det offentlige og institutionelle Danmark er igang med betyder afhængighed af meget følsomme og ufleksible systemer, hvis funktion let kan forstyrres af en softwarefejl, strømafbrydelser, en hacker eller et servernedbrud. Og når disse ting sker er der ingen eller en meget ineffektiv backup. Man har jo skrottet de gamle systemer og fyret medarbejderne. Det er iøvrigt ironisk at fagforeninger fyrer medarbejdere til fordel for digitalisering.

  • 2
  • 0
#3 Jens-peder Vium

For snart en del år siden blev det ved lov påbudt, at Akasserne skulle adskilles fra fagforeningerne, og at medlemskab af A-kassen ikke måtte gøres betinget af medlemskab af en fagforening. Hvorfor bruger 3F og HK A-kasse medlemmerne som gidsler i en konflikt som alene vedrører medlemmerne af fagforeningen? Kan det være i overensstemmelse med gældende lov?

  • 5
  • 2
Log ind eller Opret konto for at kommentere