3F flytter hjemmesiden til Amazons sky under DDoS-angreb

23. juli 2012 kl. 13:568
Fagforbundet 3F's hjemmeside ligger nu Amazons webservere, efter hjemmesiden siden onsdag har været forsøgt oversvømmet.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Amazons enorme web-sky, AWS, lægger lige nu webserverplads til fagforbundet 3F's hjemmeside, som siden onsdag i sidste uge har været udsat for et DDoS-angreb i forsøg på at gøre hjemmesiden utilgængelig.

Samtidig er den normale hjemmeside blevet erstattet af en midlertidig side, som primært skal give brugerne adgang til at udfylde deres dagpengekort.

»Det foregår midt i sommerferien og i weekenden, så vi valgte at lave en simpel løsning,« siger Henrik Lilholt, ansvarlig for 3F's hjemmeside, til Version2.

Flytningen til Amazon blev foreslået af 3F's hostingudbyder som en nem måde at imødegå angrebet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Et DDoS-angreb foregår typisk ved, at flere pc'er på samme tid sender et stort antal forespørgsler til webserveren, som kræver mere kraft af webserveren, end den har til rådighed. Det betyder, at serveren heller ikke kan svare på almindelig legitime forespørgsler.

Version2-blogger Henrik Kramshøj har skrevet [et blogindlæg] om, hvordan man kan håndtere et DDoS-angreb.

Udover 3F har også HK og LO været ramt af DDoS-angreb, og HK har valgt at politianmelde angrebet.

Angrebene er angiveligt sket i sympati med Restaurant Vejlegården, som ligger i konflikt med 3F.

8 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
6
24. juli 2012 kl. 11:04

Måske de bare skal smide prolexic eller ligne service forand deres ip'er

4
24. juli 2012 kl. 03:02

... Det er dejligt at se den danske fagbevægelse støtte op omkring de danske arbejdspladser og leverandøre med en god solidarisk politik om at få varen leveret af danske arbejdskræfter og hænder...

Eller vent..

8
24. juli 2012 kl. 11:11

Lige min tanke. Det kan ikke være rigtigt at et fagforbund som er så meget på barrikaderne for øjeblikket. sender arbejde til udlandet eller til virksomheder som ikke har en Dansk overenskomst. Vi må håbe at Prosa ikke bliver sure og går i konflikt mod 3f

7
24. juli 2012 kl. 11:08

Jeg har hørt at NetGroup's Cloud skulle være sagen

2
23. juli 2012 kl. 16:26

Fra Amazons whitepaper omkring sikkerheds mekanismer de har implementeret, Link

Distributed Denial Of Service (DDoS) AttacksAWS Application Programming Interface (API) endpoints are hosted on large, Internet-scale, world-class infrastructure that benefits from the same engineering expertise that has built Amazon into the world’s largest online retailer. Proprietary DDoS mitigation techniques are used. Additionally, AWS’s networks are multi-homed across a number of providers to achieve Internet access diversity.

Ydermere skulle der ligeledes være et system hvor man kan angive et beløbs loft, som hvis nås, lukker ned eller begrænser sitet og giver lyder fra sig.

3
23. juli 2012 kl. 16:32

Spørgsmålet er så ikke blot om det bliver et meget mere appetitligt mål for dem der står bag.

Hvis det vitterlige er internationale kræfter der spiller op, så kan det være at få lagt noget ned som er hostet på Amazon betragtes som mere 'credit'-skabende bedrift; end blot en lokal webside hos et 'lille' hosting firma.

1
23. juli 2012 kl. 14:57

Er der ikke noget med at man på Amazon betaler for mængden af ressourcer man bruger? Og hvis sitet skalerer op for at håndterer trafikken - vil det så ikke betyde en del ressorucer?

Eller er det fordi at Amazon afviser de IP'er der benyttes til angrebet?