3D-brillerne er tilbage: HP vil gøre 3D til realistisk arbejdsredskab

Billedet justeres i forhold til, hvordan brugeren bevæger hovedet, og med en pen kan man manipulere med 3D-objekterne på HP's Zvr-skærm.
Illustration: HP

Elektronikmessen CES løber af stablen i denne uge i Las Vegas, og der plejer at være garanti for, at der dukker noget op, som kræver, at de besøgende ifører sig 3D-briller. I år er det HP, som i samarbejde med firmaet Zspace, lancerer en ny skærm, som kan vise billeder i 3D.

HP Zvr Virtual Reality Display skiller sig ud fra almindelig 3D-visning på pc-skærme ved at have indbyggede sensorer, som gør det muligt inden for en vis margin at justere billedet i forhold, hvordan brugeren bevæger hovedet.

Instinktivt vil brugere af 3D-skærme forsøge at bevæge hovedet, når de vil betragte et 3D-objekt, og det kan ødelægge 3D-illusionen. Det er den effekt, HP-skærmen til en vis grad kan kompensere for.

HP Zvr kan projicere et 1080p billede til hvert øje, og brugeren kan manipulere 3D-objekter med en særlig pen.

Der er ikke tale om en 3D-skærm rettet mod spilpublikummet, selvom den er vist frem på en messe for forbrugerelektronik. Derimod er målgruppen eksempelvis ingeniører eller arkitekter, som arbejder med 3D-tegninger, olieindustrien, som skal visualisere seismiske data, eller undervisning i medicin.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere