38 sigtet i international phishing-ring

En international aktion mod en phishing-organisation har ført til sigtelser i USA efter blandt andet den særlige gangsterlov.

De amerikanske myndigheder har sigtet i alt 38 personer, der menes at være involveret i en international phishing-ring, som primært har haft base i Rumænien.

Myndighederne slog mandag til over for medlemmer af phishing-banden i både USA og Rumænien, men banden har også arbejdet i blandt andet Canada, Portugal og Pakistan, skriver nyhedsbureauet AP.

Enkelte af medlemmerne var allerede tidligere blevet udleveret til USA for at blive retsforfulgt for deres phishing-aktiviteter.

Banden menes at have stået bag flere phishing-forsøg, der havde til formål at lokke kreditkortinformationer ud af modtagerne af phishing-mails.

Kortinformationerne blev derefter blandt andet sendt til USA, hvor de blev lagt ind på tomme kreditkort, som på den måde kunne bruges i hæveautomater.

Dermed falder visse af gruppens aktiviteter ind under den særlige amerikanske gangsterlov, der bruges til at retsforfølge medlemmer af kriminelle organisationer og blandt andet er blevet brugt mod den amerikanske mafia.

Identitetstyveri er et kraftigt voksende problem i USA, hvor fænomenet har eksisteret længe, men typisk i form af enten familiemedlemmer, der misbrugte andre familiemedlemmers persondata eller i form af småkriminelle, der stjal identiteter ved at rode efter bank- eller kreditkortdokumenter i skraldespande.

Internettet har imidlertid gjort det lettere for både en ny type af identitetstyveri og for de kriminelle at udnytte de stjålne data. Derfor har flere lokale politikontorer måttet oprette særlige grupper, der udelukkende behandler sager om identitetstyveri.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere