38 nye Android-telefoner solgt med malware

Illustration: MI grafik
Opdateret 14.31. Malwaren er sandsynligvis blevet tilføjet ved en fejl et eller andet sted i software-forsyningskæden.

Mobil-malwarescanneren Check Point har fundet malware på 38 splinternye Android-telefoner og beskrevet fundene på deres blog. Det meste af malwaren, der dukkede op, var reklamenetværk, der er designet til at hive data om mobilens bruger ud fra telefonen. Men også en enkelt ransomware, Slocker, blev fundet på en helt ny telefon.

Læs også: Ingeniørforeningen ramt af angreb med ransomware

Som det meste andet ransomware låser den såkaldte Slocker-ransomware telefonens filer med en simpel kryptering og kræver derefter en betaling mod at låse telefonen op igen.

Rammer også forsigtige brugere

Det særlige ved fundet af ransom- og malware på helt nye telefoner er, at det betyder, at selv forsigtige brugere af en smartphone ikke kan vide sig sikre.

Læs også: Wikileaks: CIA udviklede malware til rumaflytning med mikrofonen i Samsung TV

»Hidtil har et godt generelt råd været ikke at besøge mistænkelige hjemmesider og ikke hente indhold ned på telefonen fra kilder, man ikke stoler på. Men det er ikke længere nok, når malwaren er præinstalleret,« skriver Check Point på deres blog.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (16)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Marcin Brodzikowski

Det er simpelthen en ommer V2(CW). Man kan sgu ikke lave en artikel uden indhold. 38 android telefoner? Hvad for nogen telefoner? Hvem har lavet undersøgelsen? Link til kilden kunne være en start! Hvad fanden er det forbrugeren skal tage stilling til?

 • 15
 • 3
#8 Thomas Toft

Det er det værste makværk jeg længe har læst. "Præinstaleret med malware"? Det er ren clickbait. De kommer ikke med noget "præinstalleret". De er købt, har fået installeret malware og er blevet videresolgt! Hvis det er "præinstalleret" så kunne lige det så godt være mig der havde gjort det som de skrev en artikel om, men typisk at Version2 får det til at fremstå som om det er Samsung, osv. der står bag.

Føj.

 • 8
 • 3
#9 René Pagh

Artiklen burde jo hede brodne kar i forhandlerledet af mobiltelefoner... Hverken det at det er en telefon eller hvilken model spiller ind i denne sag.

Kunne liges så godt have været en artikel om "nye" computere købt på et værtshus kan indeholde virus.

 • 1
 • 0
#10 Bjørn Engsig

Både Oppo og Xiaomi er på listen. Sidstnævnte er en stor sællert i Kina, Oppo vist nok i Indien. Mit gæt er, at det ikke specificerede telefonselskab eller forhandlerkæde er i Kina, og så kan man jo let tiltro dem hvad-som-helst. Jeg var for nylig i Kina, og kørte bl.a. i metro. I praksis sidder stort set alle med øjne og ofte også ører rettet med mobiltelefonen, og det er jo en perfekt måde for myndighederne at have tæt kontrol med, hvad befolkningen foretager sig. Jeg ville nærmest undre mig, hvis telefoner i Kina ikke er fyldt med alt muligt uønsket.

 • 1
 • 0
#12 Lars Røssell

"It is important to note that the phones are not coming from the manufacturers with the malware installed. Instead, third-party retailers (or their suppliers) are pre-loading malware on the devices, which are sold to unsuspecting consumers. In other words, if you purchased your phone new from a trusted retailer like Best Buy, for example, then you should be fine. If you bought a phone from, say, eBay or Craigslist, you could be infected -- but it is not a guarantee."

 • 1
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere