358 danskere med i masse-søgsmål mod Facebook

Brugere i tusindvis stævnede sidste år Facebook for at misbruge deres data. 358 danskere er med i sagen, hvor datoen for første retsmøde netop er blevet sat.

Over 75.000 brugere har skrevet under på et enormt gruppesøgsmål mod den sociale gigant Facebook. De mange brugere mener, at Facebook misbruger deres data, og nu kræver de en erstatning på 500 euro per næse – omkring 3.700 kr.

Af praktiske årsager inddeles det store søgsmål i grupper af 25.000, og den første af disse tæller også 358 danskere, der har set sig sure på det sociale medie. Det skriver DR.

Hverken danskerne eller de andre tusind Facebook-brugere skal dog møde op i retten. De bliver alle repræsenteret af den østrigske jurastuderende Max Schrems, der sidste år inviterede ligesindede til at deltage i en gruppe-stævning.

Max Schrems vil have Facebook sagsøgt for blandt andet at have en brugerdatapolitik, der er ulovlig i EU og for at medvirke i NSA’s PRISM-overvågningsprogram. Dertil kommer, at Facebook registrerer brugeres adfærd på tværs af nettet.

Den østrigske Facebook-aktivist indledte sin kamp mod det sociale medie med en aktindsigt i al den data, som Facebook havde gemt om ham. Efter et år fik Max Schrems udleveret en PDF med omkring 1.000 sider materiale.

Læs også: Studerende bad om sine Facebook-data: Fik 1.000-siders PDF

Retssagens første retsmøde bliver efter otte måneders ventetid afholdt den 9. april, og der er stadig mulighed for at slutte sig til de 75.000 utilfredse Facebook-brugere og deltage i stævningen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere