35 overlæger advarer: Sundhedsplatformen giver patientkaos

Overlægeformand frygter, at kræftpatienter i Region H ikke får de behandlingsforløb, som de skal, pga. nyt it-system.

Store problemer med kemoterapi, ordinationer, der forsvinder, og længere ventetid på behandling for forskellige patientgrupper.

Fortrolige dokumenter fra et krisemøde med 35 overlæger på Herlev Hospital, som Ekstra Bladet er kommet i besiddelse af, afslører nu, at det nye IT-system Sundhedsplatformen til 2,8 mia. kr., Sundhedsplatformen, giver store problemer på Herlev og Gentofte Hospitaler, og det går ud over patienternes sikkerhed.

I referatet fra overlægerådsmødet i september måned konkluderer de 35 overlæger blandt andet:

'Samstemmende var overlægerne bekymrede for, hvorvidt SP (Sundhedsplatformen, red.) nogensinde kommer til at fungere efter hensigten, og hvornår man kan komme tilbage til normal produktion og sikkerhed for patienterne.'

Afdeling L, en af kræftafdelingerne, har eksempelvis anført:

'Store problemer med kemoterapi, således i forbindelse med overgange i forløb og store problemer med ordinationerne. Til trods for, at læge, sygeplejerske og farmakonom sidder sammen og lægger medicin ind, forsvinder ordinationerne'.

Formanden for Overlægeforeningen, som organiserer landets 6.500 overlæger, Anja Mitchell, har kendskab til dokumenterne fra krisemødet på Herlev Hospital og de mange problemer med indføringen af Sundhedsplatformen.

»Den største udfordring er de tekniske problemer, dvs. integration af Det Fælles Medicinkort, hvor man ordinerer medicin for patienterne, og systemet, hvor man bestiller blodprøver. Og så er der nogle udfordringer omkring at ordinere kemoterapi for cancerpatienter,« siger Anja Mitchell til Ekstra Bladet.

»Og hvis det, man bestiller, ikke fungerer, så vil vi på et eller andet tidspunkt få nogle tal på om, at der er nogle patienter, der ikke kommer igennem deres kræftpakkeforløb, som de skal,« siger Anja Mitchell.

I Region Hovedstaden mener koncerndirektør Svend Hartling, at alt går efter planen med Sundhedsplatformen. Og derfor er planen stadig at indføre Sundhedsplatformen på Rigshospitalet i november:

»Vi har stadig et møde lagt ind, før vi går live på Rigshospitalet, hvor vi skal sikre, at de sidste integrationer på Rigshospitalet er på plads. Hvis de mod forventning ikke skulle være det, så kan vi godt forlænge eller skubbe starten på Rigshospitalet et par uger for eksempel,« siger han.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Bent Jensen

Set fra toppen, der er mere styr på sagerne, alt kan slået op og findes. Man kan samtidigt ment se, hvor der kan spares og fyres. At det så ikke er sådan i virkeligeheden, betyder jo ikke noget, bonus er jo ikke beregnet på hvor mange døde og såret der er i virkeligheden.

  • 2
  • 0
#4 Povl Hansen

Som tilstanden aktuelt er på Herlev/Gentofte føler man et lægefagligt ansvar og etisk forpligtigelse til at advare mod, at Regionen fortsætter med implementering af SP på flere sygehuse i regionen før systemet er færdigbygget og fuldt klar til brug i praksis

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere