35 overlæger advarer: Sundhedsplatformen giver patientkaos

6. oktober 2016 kl. 23:434
Overlægeformand frygter, at kræftpatienter i Region H ikke får de behandlingsforløb, som de skal, pga. nyt it-system.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Store problemer med kemoterapi, ordinationer, der forsvinder, og længere ventetid på behandling for forskellige patientgrupper.

Fortrolige dokumenter fra et krisemøde med 35 overlæger på Herlev Hospital, som Ekstra Bladet er kommet i besiddelse af, afslører nu, at det nye IT-system Sundhedsplatformen til 2,8 mia. kr., Sundhedsplatformen, giver store problemer på Herlev og Gentofte Hospitaler, og det går ud over patienternes sikkerhed.

I referatet fra overlægerådsmødet i september måned konkluderer de 35 overlæger blandt andet:

'Samstemmende var overlægerne bekymrede for, hvorvidt SP (Sundhedsplatformen, red.) nogensinde kommer til at fungere efter hensigten, og hvornår man kan komme tilbage til normal produktion og sikkerhed for patienterne.'

Artiklen fortsætter efter annoncen

Afdeling L, en af kræftafdelingerne, har eksempelvis anført:

'Store problemer med kemoterapi, således i forbindelse med overgange i forløb og store problemer med ordinationerne. Til trods for, at læge, sygeplejerske og farmakonom sidder sammen og lægger medicin ind, forsvinder ordinationerne'.

Formanden for Overlægeforeningen, som organiserer landets 6.500 overlæger, Anja Mitchell, har kendskab til dokumenterne fra krisemødet på Herlev Hospital og de mange problemer med indføringen af Sundhedsplatformen.

»Den største udfordring er de tekniske problemer, dvs. integration af Det Fælles Medicinkort, hvor man ordinerer medicin for patienterne, og systemet, hvor man bestiller blodprøver. Og så er der nogle udfordringer omkring at ordinere kemoterapi for cancerpatienter,« siger Anja Mitchell til Ekstra Bladet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Og hvis det, man bestiller, ikke fungerer, så vil vi på et eller andet tidspunkt få nogle tal på om, at der er nogle patienter, der ikke kommer igennem deres kræftpakkeforløb, som de skal,« siger Anja Mitchell.

I Region Hovedstaden mener koncerndirektør Svend Hartling, at alt går efter planen med Sundhedsplatformen. Og derfor er planen stadig at indføre Sundhedsplatformen på Rigshospitalet i november:

»Vi har stadig et møde lagt ind, før vi går live på Rigshospitalet, hvor vi skal sikre, at de sidste integrationer på Rigshospitalet er på plads. Hvis de mod forventning ikke skulle være det, så kan vi godt forlænge eller skubbe starten på Rigshospitalet et par uger for eksempel,« siger han.

4 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
4
7. oktober 2016 kl. 14:06

Som tilstanden aktuelt er på Herlev/Gentofte føler man et lægefagligt ansvar og etisk forpligtigelse til at advare mod, at Regionen fortsætter med implementering af SP på flere sygehuse i regionen før systemet er færdigbygget og fuldt klar til brug i praksis

3
7. oktober 2016 kl. 13:45

så kan man jo kun håbe af de når af fyre Svend Hartling inden november

1
7. oktober 2016 kl. 08:56

Set fra toppen, der er mere styr på sagerne, alt kan slået op og findes. Man kan samtidigt ment se, hvor der kan spares og fyres. At det så ikke er sådan i virkeligeheden, betyder jo ikke noget, bonus er jo ikke beregnet på hvor mange døde og såret der er i virkeligheden.