3.300 udviklere på Nordeas open banking-platform: Ét produkt realiseret

Illustration: Fotonen/Bigstock
Nordea er på vej med tiltag, der skal sikre forretningsmæssig værdi af den nye platform.

Bankerne skal ifølge et EU-direktiv dele data om kunderne med tredjepartsvirksomheder, f.eks. appudviklere, og til det formål har banken udviklet den såkaldte Open Banking-platform. Det er dog kun blevet til et enkelt nyt produkt, fortæller Børsen i dag.

Læs også: Nordea går live med API til bankdata

Ikke færre end 3.300 udviklere har tilmeldt sig platformen i forhold til at teste API'er, oplyste Nordea i december, og til trods for at der foreløbig kun er realiseret ét produkt, oplyser projektlederen, at Open Banking skrider planmæssigt frem og vil være af stor forretningsmæssig værdi for banken.

»Lovgivningen siger, at vi skal stille kundedata til rådighed, uanset om vi kommer til at tjene penge eller ej, men vi har valgt at se muligheder i det og udviklet en platform, der vil komme vores kunder til gavn,« siger projektets chef, Gunnar Berger, til Børsen.

Den lovgivning, Gunnar Berger henviser til, er EU's PSD2-direktiv, der blandt andet kræver, at banker stiller bankdata til rådighed for tredjeparter gennem et API. Men platformen er dog også udviklet med en række andre formål for øje, bl.a. at separere brugerflader fra backend-banksystemer, har Nordea tidligere fortalt til Version2.

Læs også: Nordea om API til åbne bankdata: Det nedbryder vores siloer

Nordea planlægger at lancere en række kommercielle tiltag i foråret baseret på platformen.

Han kan ikke oplyse, hvor meget det præcis har kostet Nordea at bygge sin Open Banking-platform. Han formulerer det som »ikke småpenge, men heller ingen formue«.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere