33 millioner brugere har fået hacket digitale dagbøger og blogs på LiveJournal

Illustration: Solar22, BigStock
26 millioner bloggere og dagbogskrivere har fået kompromitteret deres brugerkonti. Der har de seneste par år floreret rygter om det, og nu ser delingen af en database ud til at bekræfte, at rygterne talte sandt.

Siden den 8. maj er en database, der indeholder 26 millioner unikke brugerkonti fra LiveJournal skrevet i klartekst, blevet delt gratis ud på flere hackerfora. Det skriver Bleepingcomputer.

Der har svirret rygter om, at virksomheden, der giver brugerne mulighed for at lave blogs og dagbøger, blev hacket tilbage i 2014, og at hackerne fik adgang til oplysninger om 33 millioner brugerkonti.

Læs også: »Go away«: Populært tegneprogram afviser dansk tip om sikkerhedsbrist

Rygterne begyndt tilbage i 2018, men er nu muligvis blevet bekræftet.

De 26 millioner brugeroplysninger er en del af et ’data dump’, der indeholder over 33 millioner unikke brugere.

Troy Hunt, der driver tjenesten 'Have I Been Pwned', fortæller, at han grundet navnet på databasen mener, at brugeroplysninger stammer fra 2017 - databasen hedder 'LiveJournal_com_2017_33.7M.txt.' - men det er senere blevet bekræftet, at der også er brugere tilbage fra 2014.

LiveJournal har aldrig bekræftet databrud

Flere og flere brugere oplevede fra 2017 og frem at blive afpresset, og her var hackernes kendskab til de afpressede LiveJournal-password et af argumenterne for, at hackerne skulle have andre og endnu mere sensitive oplysninger om dem.

Læs også: Hackerangreb mod hjemmearbejdende stiger under lockdown

Selvom tilfældene af sager med afpresning blev flere og flere, og rygterne om, at brugernes data var blevet kompromitteret, tog til, har LiveJournal aldrig bekræftet, at man faktisk blev kompromitteret.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere