300.000 Nintendo-brugere har fået stjålet personlige oplysninger

Illustration: tinx, BigStock
Hvis du har spillet Zelda eller Mario på din Wii U eller 3DS, skal du måske tjekke din Nintendo-konto. 300.000 Nintendo-brugere har nemlig fået kompromitteret deres konti.

I omegnen af 300.000 Nintendo-brugere har fået hacket deres konti. Det indrømmer spilgiganten, der betragtes som verdens ældste, aktive aktør og står bag flere populære konsoller og spil gennem de sidste 30 år.

De første 160.000 konti blev hacket tilbage i april, og siden da er det lykkedes hackere at få adgang til yderligere 140.000 konti. Det skriver CNN.

Læs også: 160.000 Nintendo-konti med personlige oplysninger hacket

Hackerne skulle efter sigende have fået adgang til en række private informationer, såsom fødselsdag og e-mailadresser. Ifølge CNN fik hackerne adgang til at spille brugernes spil og betalingsservices, der er linket til kontoen, eksempelvis Paypal-konti.

Ramte kunder får kredit retur

Nintendo har næsten tilbagebetalt alle brugere, der har været udsat for køb på deres konto, og det lyder fra virksomheden, at man nu vil tage ekstra sikkerhedsforanstaltninger i spil, sådan at det ikke sker igen.

Læs også: Hacker stjal Nintendo-hemmeligheder gennem flere år

Nintendo opdagede i første omgang angrebet, da flere kunder begyndte at skrive og brokke sig over, at deres kredit forsvandt fra deres konto.

Det er brugerkonti, der er tilknyttet Nintendo 3DS- og Wii U-konsoller, der har det såkaldte Nintendo Network ID, der er blevet ramt. Brugere med nyere konsoller, såsom Nintendo Switch, kan dog vælge at tilknytte denne type konto, hvis de har den i forvejen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere