30.000 Mac-computere inficeret med mystisk malware

Mac-computere verden over er ramt af den mystiske malware, som sikkerhedsforskere fra Red Canary arbejder på at forstå. Illustration: Privatfoto
Omkring 30.000 Mac-computere indeholder en mystisk malware, som ligger stille og venter på at modtage en besked om at sætte en operation i gang. Sikkerhedsforskere arbejder på at forstå malwarens formål.

Sikkerhedsfirmaet Red Canary har fundet mystisk malware på omkring 30.000 Mac-computere verden over.

Det skriver Ars Technica.

De inficerede maskiner tjekker en kontrolserver én gang i timen for at se, om der er nye kommandoer, malwaren skal køre. Men ifølge sikkerhedsforskerne, er der endnu ikke leveret en ‘payload’, så man kender ikke malwarens egentlige formål.

Malwaren kan destruere sig selv, og det er en funktion, som typisk er forbeholdt meget skjulte operationer, ifølge mediet. Men der er endnu ingen tegn på, at funktionen har været i spil.

Læs også: Hackere retter sigtet mod MacOS-brugere med en opdateret malware

Malwaren er fundet i 153 lande, og sikkerhedsforskerne fra Red Canary kalder den ‘Silver Sparrow’.

»Selvom vi ikke har observeret, at Silver Sparrow har leveret yderligere ondsindede payloads endnu, så indikerer dens moderne M1-chip-kompatibilitet, globale omfang, relativt høje inficeringsrate og operationelle modenhed, at den er en ret alvorlig trussel, som er unikt positioneret til at levere en potentielt meget slagkraftig payload når som helst,« skrev sikkerhedsforskere fra Red Canary i et blogopslag sidste fredag.

Malwaren kører oprindeligt på Apples M1-chip, som tech-giganten lancerede i november 2020. Man har hidtil kun fundet to typer malware, som gør det.

Læs også: Adware-truslen mod Mac er nu dobbelt så høj som for Windows

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere