Stor donation: Hver tredje grønlandske barn får en iPad

En donation på 17 millioner kroner gør det muligt at give 3.000 børnehave- og skolebørn på Grønland en iPad. Målet er bedre it-forståelse i undervisningen.

Der bliver iPad-fest i de grønlandske kommuner Qeqqata og Kujalleq efter sommerferien. Her kommer ’julemanden’ nemlig forbi og deler en iPad ud til alle børn i skole- og børnehavealderen. Alle skolelærere får også en iPad.

Dermed vil 30 procent af Grønlands børn og unge med et slag være udstyret med iPads, en investering på 17 millioner kroner, som blev mulig på grund af en donation fra Villum Fonden. Det skriver kommunerne i en pressemeddelelse.

Projektet er blevet døbt ’it-tigerspring’, og målet med at dele de 3.000 iPads ud er bedre undervisning og bedre kontakt til omverdenen, når børnene nu altid har en personlig iPad til rådighed.

»Grønland er en del af verden, og internettet er som skabt til Grønland. Nu giver vi skolen mulighed for at følge verdens udvikling og lade sig inspirere af dette i undervisningen. Jeg forventer blandt andet, at vores elever bliver mere fortrolige med fremmedsprog,« udtaler borgmester i Quqqata Kommune, Hermann Berthelsen.

»Det handler om, at alle vore børn og unge – uanset forældrenes indkomstmæssige baggrund, allerede fra barnsben får mulighed for at tilegne sig afgørende og nødvendige it-færdigheder, og lære at udnytte deres egen kreativitet til at tilegne sig viden, som vil være med til at definere deres fremtidige muligheder,« supplerer borgmester i Kujalleq Kommune, Jørgen Wæver Johansen, i pressemeddelelsen.

Driftsomkostninger for at holde de 3.000 iPads kørende de næste syv år er budgetteret til 23 millioner kroner, cirka 1.100 kroner pr. iPad pr. år, som de to kommuner dækker.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Philip Grønbech

Nu er jeg jo nød til at spørge: er det ikke grønland der har alvorlige problemer med deres internet forbindelser ? Hér ser det ud til at de giver 600 kr om måneden for 9GB data, på en 2M/256k linie, det holder ikke længe hvis man begynder at bruge en ipad/tablet (jeg har lige købt en mini - jeg har på 4 dage brugt omkring 10 GB)..

  • 2
  • 1
#2 Johan Færch

Al respekt for den fine donation, men til en pris (jf. artiklen) á mere end 5.600kr pr. iPad kunne man ved at vælge et andet mærke have givet ALLE Grønlands børn en tablet. At man så for de kalkulerede driftomkostninger til nævnte iPads stort set kunne købe nye <indsæt brand> tablets hvert år vil jeg undlade at kommentere.

  • 3
  • 3
Log ind eller Opret konto for at kommentere