Over 300 Trump-reklamer fjernet fra Youtube

Reklamer for Donald Trump er blevet fjernet fra Youtube for ikke at overholde regler for politisk reklame.

I løbet af sommeren er over 300 reklamer, der skulle hjælpe den USA's præsident Donald Trump i den amerikanske præsidentvalgkamp i 2020, blevet fjernet fra Youtube, der er ejet af Google.

Reklamerne er blevet fjernet, fordi de ifølge Google ikke overholder virksomhedernes regler for politisk reklame.

Det fremgår dog ifølge CBS’ 60 Minutes, der har undersøgt sagen, ikke af Googles arkiver, hvordan de ikke overholder reglerne.

Det er regler, der skal sikre, at reklamer ikke bryder copyright-regler, spreder løgne eller ’ekstreme unøjagtigheder'. Det fremgår dog ikke af virksomhedernes rapporter, der ellers er lavet for at sikre gennemsigtighed ift. Googles beslutninger og politikker, hvad der gjorde, at reklamerne blev fjernet. Rapporten kan læses her.

Læs også: Rusland raser mod Youtube-reklamer for 'ulovlige begivenheder'

Politisk reklame er en varm kartoffel i det amerikanske valg

Der har tidligere været fokus på reklame, der ved hjælp af machine learning-algoritmer kan identificere, om brugere falder ind i en bestemt målgruppe, og vise udvalgte reklamer for dem.

Ifølge CBS blev de fleste reklamer først fjernet efter et par dage, og det er derfor muligt, at de er nået ud til det publikum, som de var målrettet mod.

Facebook er blevet mødt af kritik, da de nægtede at fjerne en reklame, der indeholdt falsk information om præsidentens politiske modstander Joe Biden.

Han har tidligere også brugt skældsord mod sin modstander i sine reklamer; den gik dog ikke, da det er imod Facebooks regler at bande.

Læs også: Facebook: Vi vil ikke faktatjekke politiske annoncer

Twitter har i oktober forbudt al politisk reklame på deres platforme – det fremgår af deres retningslinjer – og også Google og Youtube har for nylig opdateret deres regler, sådan at der kun må bruges begrænset målretning af reklamer mod specifikke målgrupper.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Henrik Madsen

Hvem det er der bestemmer om en reklame skal slettes eller ej.

Lidt betænkeligt hvis en eller få individer hos youtube kan sidde og beslutte om en reklame er ok eller ej, uden at der er nogen form for gennemsigtighed i processen og uden at man giver en begrundelse i hvert enkelt tilfælde til dem som har købt reklamen.

Når man har set hvordan Project Veritas med skjult kamera har vist at flere af disse giganter har en meget venstreorienteret bias og endda har ansatte der har sagt at de nærmest vil gøre alt hvad de kan for at Trump ikke bliver genvalgt, så kan man da kun tænke at når de fjerner reklamer uden at fortælle hvorfor, at det så er mere handler om hvem reklamen, reklamerer for, end at reklamen indeholder noget som objektivt er falsk eller lignende.

PS. Ja ja ja......Youtube er et privat firma, de må da gøre hvad de vil osv osv osv...

Yep, men så bør de i det mindste tone rent flag og fortælle at de er et venstreorienteret medie som ikke ønsker at vise reklamer som kunne få den kandidat som de ikke selv ønsker valgt, valgt.

  • 1
  • 2
#3 Henrik Madsen

Man er ikke nødvendigvis venstreorienteret, blot fordi man ikke er ultra-højreorienteret og støtter rabiate fascist-svin.

Må jeg gætte, det er alt der ligger til højre for Enhedslisten i din optik.

Din retorik tyder i hvert fald på du er sådan en ekstrem hadefuld og ekskluderende type som har travlt med at fortælle alle andre at de er forfærdelige mennesker fordi du mener de er hadefulde og ekskluderende.

https://www.dr.dk/nyheder/indland/hvem-vil-du-have-som-nabo-ikke-en-poli...

  • 1
  • 3
#4 Sune Marcher

Må jeg gætte, det er alt der ligger til højre for Enhedslisten i din optik.

Der skal noget mere til - men DF-vælgere, Trump-tilhængere og Støjbjerg-sympatisører(*) er ved at være derhenad.

Din retorik tyder i hvert fald på du er sådan en ekstrem hadefuld og ekskluderende type som har travlt med at fortælle alle andre at de er forfærdelige mennesker fordi du mener de er hadefulde og ekskluderende.

Er du bekendt med "the paradox of tolerance"?

(*): Støjbjerg specifikt, ikke Venstre i almindelighed.

  • 2
  • 2
Log ind eller Opret konto for at kommentere