30 nørd-kvinder på venteliste til Geek Girl Meetup

En social sammenkomst blandet med stærk faglighed var så lokkende en cocktail, at arrangørerne bag næste måneds Geek Girl Meetup i København melder udsolgt efter seks dage.

Først var der 100 pladser. De blev revet væk. Så fandt arrangørerne 50 pladser ekstra. De blev revet væk. Og nu står 30 kvinder med lyst til at netværke og høre it-faglige oplæg på venteliste til Geek Girl Meetup, der løber af stablen 6. november i København.

»Vi kan ikke få hænderne ned. Det er en kæmpe succes, for egentlig troede vi slet ikke, at vi kunne samle så mange,« siger initiativtageren til arrangementet, Henriette Weber.

LÆS OGSÅ Storbarmet nørd-babe hjælper med at tage Linux-mødom

Geek Girl Meetup er et arrangement for kvinder, der arbejder med web og it på forskellige måder. Ideen startede i Stockholm for et års tid siden og er nu via Helsingborg nået til København. Men som Henriette Weber siger, så findes der forskellige grader af nørderi.

»Vi har fokus på emner, der sætter deltagerne i stand til bedre at forstå og begå sig på internettet. Meget af det drejer sig om indholdsproduktion, for eksempel har vi en tekstforfatterworkshop med Julia Lahme, en del om Wordpress og noget om billedbehandling til web,« siger Henriette Weber.

Geek Girl Meetup er baseret på frivillighed, så det er gratis at deltage. Princippet er, at man giver det, man har at byde ind med og får noget andet med hjem af andre. Deltagerne leverer således selv indholdet på workshops og i præsentationer og demonstrationer fra deres eget arbejdsliv, virksomheder og værktøjskasser, så alle giver noget og får noget nyt med hjem.

Det lyder jo meget godt. Men hvorfor er det forbeholdt kvinder?

»Vi er en overset race i it-branchen. Det kunne sagtens have været et almindeligt Meetup, men når vi laver det specielt til kvinder giver det en god mulighed for at netværke også,« siger Henriette Weber.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Mark Gjøl

Vi er en overset race i it-branchen.

... Måske fordi, at når der afholdes noget tilsvarende for mikset køn trækker det sjældent meget mere end 4-5 kvinder.

Er man ikke bange for at vi får en delt branche, hvor kvinderne går til deres events, og mændene går til de åbne events? Jeg kan i hvert fald godt forestille mig at kvinderne får dækket deres networkingbehov inden for deres lukkede cirkel og derfor holder sig væk fra de steder hvor mændene må være med.

 • 0
 • 0
Rasmus Kaae

Jeg er snart træt af at høre om det feminist-pjat om at kvinder er oversete m.m. Så vidt jeg ved findes der ingen arrangementer i IT-verdenen der KUN er for mænd. Der findes ikke nogen virksomheder der KUN ansætter mandlige IT-medarbejdere, osv.

Jeg har ikke noget i mod at holde disse "lukkede" netværksmøder, i min verdenen er det lidt det samme som at holde projektleder-, arkitektur- eller udviklerseminar. Det er kun flosklen om at være en overset race.

 • 0
 • 0
Yoel Pedersen

Der lader til at være en udvalgt del af de få kvinder i IT-branchen, der ikke kan klare sig på normale vilkår. Lad dem bare holde deres lukkede rundkredsmøder, hvis de synes det er relevant at møde andre, der heller ikke kan klare sig på lige vilkår.

I mellemtiden skal vi bare ignorere det, og lade være med at bide på, når nogen forsøger at gøre den lille andel af kvinder i IT-branchen til et problem. Branchen skal nok klare sig alligevel ;-)

 • 0
 • 0
Dagmar Øye

Kunne man ikke vende den om og sige, at det er en positiv ting, at der er så mange kvinder, der er interesserede i at fordybe sig i IT? Og at det er fedt, at der er et tilbud, som tiltaler dem (os)? Det handler ikke om, hvorvidt vi kan klare os på lige vilkår - det gør vi jo allerede. Vi vil bare mere endnu :-)

Jeg er kvinde og skal til Geek Girl Meetup. Og har lige været til Geekbeer i sidste uge - hvor der var langt mere end 4-5 kvinder! I sensommeren var jeg til Mozilla Drumbeat, hvor mindst en tredjedel var kvinder. Så der er ingen grund til at føle sig truet af et arrangement kun for kvinder - der er ingen fare for en kønsopdeling af IT-branchen på den bekostning. Branchen er jo allerede så mandsdomineret, at det kun kan blive mere ligestillet!
Hvor nørder er, kommer nørder til.

Jeg glæder mig til arrangementet og er spændt på, hvad jeg får med hjem derfra.

 • 0
 • 0
Per Sikker Hansen

Kønsudligning er ikke det samme som ligestilling. Kvinder har de samme vilkår som mænd for at deltage i IT-branchen, så ligestillingen er der. Det er en boolean, ikke en gradvis overgang til en 50/50 fordeling.

Det er kvindernes eget ansvar at interessere sig for IT. Det er ikke forkert at der til langt de fleste arrangementer er meget få kvindelige fremmødte, og derfor falder det også mig for brystet at der er denne enorme tilslutning til dette kvinde-specifikke event - og at man tager sig den frækhed at påkalde sig at være overset. Hvis I vil ses, så vær til stede, der er ingen der stopper jer :)

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere