'3' skifter til 14,4 megabit/s på mobilt bredbånd

26. januar 2009 kl. 16:042
'3' skifter til 14,4 megabit/s på mobilt bredbånd
Illustration: LARS BERTELSEN.
80 pct. af 3's mobile bredbåndsnet opererer nu ved en kapacitet på 14,4 megabit/s. Modemerne kan dog højst klare 7,2 megabit/s.
Artiklen er ældre end 30 dage

Omtrent 80 procent af teleselskabet 3's net til mobilt bredbånd har nu en kapacitet på 14,4 megabit/s. Selskabet vil dog ikke bruge den hurtigere hastighed i deres markedsføring, selvom den er dobbelt så høj som de eksisterende 7,2 megabit/s. Hardwaren i de modemer, 3's kunder er udstyret med, kan nemlig højst overføre data ved 7,2 megabit/s.

»Hardwaren understøtter kun 7,2. Så det er ikke sådan, at vi kommer til at kalde abonnementet for 14,4,« siger kommunikationschef i 3 Stine Green Paulsen.

3 regner med, at nye modemer, der teoretisk kan ekspedere data ved 14,4 megabit/s, vil være klar i løbet af foråret.

»Først opgraderer man sit netværk. Så går man ud og tester, hvordan det performer, og ud fra det, finder man ud af, hvordan man får kommunikeret den hastighed, ligesom vi også gjorde med 7,2,« siger hun.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge Stine Green Paulsen bliver der ikke tale om, at en forbruger, der tidligere har oplevet en gennemsnitlig hastighed på eksempelvis to megabit/s nu vil opleve en hastighed på fire megabit/s trods kapacitetsfordoblingen i nettet.

»Sandsynligvis vil nogen, der tidligere har haft hastigheder omkring 2 megabit/s, opleve, at den nu hedder 2,5,« siger hun og tilføjer:

»Vi kan jo ikke garantere en eller anden given hastighed.«

3 vil ifølge kommunikationschefen da heller ikke ændre ved beskrivelsen af downloadhastigheden på selskabets hjemmeside, som lige nu beskrives som mellem 2,0 og 5,5 megabit/s.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Version2/Ingeniøren beskrev i fredags, hvordan den typiske hastighed på 3's net ligger på omkring 2 megabit/s i København

2 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
27. januar 2009 kl. 11:38

Ja, det lyder jo godt når man læser om 14,4 M.bit- da jeg testede 3 koblede den da også op med 7,2.

Men den testede hastighed kom aldrig over 0,7 M.bit, testet med en TP-test :

http://www.tptest.dk/

Så det er meget fint at Version2 tager fat på problemet i at kalde det 7,2 M.bit - det er måske ikke så mange der vil opleve de hastigheder.

2
27. januar 2009 kl. 12:05

Jeg oplever oftest at det lever op til det de beskriver at man effektivt skal forvente, nemlig mellem 2 og 5,5 Mbps. Jeg har oplevet situationer hvor den ikke helt har kunnet nå disse båndbredder, men jeg oplever primært de har kapacitetsproblemer i København. Jeg synes lidt at Version2's artikler om emnet mangler at tydeliggøre de mangler der er i deres test's, nemlig at det kun er i hovedstadsområdet de har testet.