3 sender sms'er på 4G-nettet ud i intetheden

Teleselskabet 3 er ramt af sms-problemer, hvor beskeder sendt over 4G/LTE-nettet går tabt. Problemet er tilstede på alle 4G-telefoner solgt i Danmark.

Der er knas i sms-systemet hos en af Danmarks største teleudbydere, 3.

Problemet opstår, når en 3-kunde sender eller modtager en sms, mens kunden er koblet på 4G/LTE-nettet. I adskillige tilfælde går sms'erne tabt.

Det skriver Computerworld.dk efter et uvidenskabeligt forsøg, hvor tech-sitet har sendt 20 sms-beskeder fra en 3G-telefon til en 4G-telefon, som kører på et abonnement hos 3. Her gik otte ud af de 20 sms'er tabt.

Hos 3 selv erkender man problemet, der har vist sig at være mere omfattende end som så.

»Vi har fået flere meldinger om folk, der oplever, at deres sms-beskeder ikke når frem, og vi kan se, at der er et reelt problem. Jeg oplevede det faktisk også selv i tirsdag aften,« siger Stine Green Paulsen, kommunikationschef hos 3, til Computerworld.dk.

3 opdagede første gang problemet i forbindelse med, at danske iPhone 5-brugere mandag aften gennem en softwareopdatering fik lukket op for brugen af 4G/LTE. Men sms-kaosset er ifølge Computerworld.dk ikke kun forbeholdt iPhone 5-kunder hos 3, men skulle også omfatte alle brugere af en 4G-telefon, der samtidig er kunder hos teleselskabet.

Hvornår problemet bliver løst, kan 3 ikke svare på, skriver Computerworld.dk.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk

Følg forløbet

Kommentarer (6)

Kommentarer (6)
Nikolaj Hansen

"Problemet er tilstede på alle 4G-telefoner solgt i Danmark"

Det er en fejl i netværket. Hvis man sætter et sim card i fra eks. Telia, så virker sms garanteret helt fint - også på LTE.

Christian Selch

Jeg er den heldige ejer af en Nokia Lumia 920 hos 3, og har været ramt af problemet. Det lader dog til (i hvert fald for Nokia) at det kun sker når beskederne sendes hurtigt. For mit vedkommende lader det til at 3 beskeder inden for 30 sekunder resultere i at en ikke kommer frem, og skal sendes igen (hvorefter den går igennem).

Om problemet er mindre hos Nokia pga. bedre antenner end hos andre skal jeg ikke kunne sige.

Jens Beltofte Sørensen

Ahh men, så var det derfor, at jeg ikke kunne købe en tillægsbillet til bussen på SMS i weekenden, og siden starten af december af og til ikke har kunnet sende eller modtage SMS på min iPhone 5. Har kørt iOS 6.1 beta siden starten af december.

Mathias Sørensen

Nikolaj hvad med lige at læse artiklen ikke kun overskrifterne, før du kommer med en kommentar...

Der bliver jo netop skrevet i artiklen at det er et problem hos 3.

On topic
Så læste jeg for nogen år siden, da 3G LTE ikke var i drift. At der var et lignende problem bare med opkald. At hvis mobilen bliv brugt til at gå på Internettet med, og den på samme tid blev ringet op. Ville kaldet ikke bliver modtaget.

Det problem havde noget at gøre med hvordan netværket var sat op. At Internet traffik fungerede over 3G LTE, imens SMS og opkald kørte over 3G.
Hvilket gjorde at mobilen hoppede af 3G når den blev brugt til Internet, og derfor ikke kunne ringes op.

Jeg har desværre ikke en kilde, da det er længe siden jeg læste det.

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Pressemeddelelser

Affecto Denmark reaches highest Microsoft Partner level

Affecto Denmark, a leading provider of data-driven solutions, has reached the highest level in the Microsoft partner ecosystem: Managed Partner.
22. jun 2017

Innovate your business with Affecto's IoT Explorer Kit

Are you unsure if Internet of Things fits your business strategy?
31. maj 2017

Big Data Lake Summit: Fast and Trusted Insights

If you want to outpace, outsmart and outperform your competition in a digital world, you need trusted data that can be turned into actionable business insights at speed.
24. apr 2017