5 ekstra master på Roskilde Festival skal redde 3-kunder fra dæknings-mareridt

3’s kunder havde i 2011 store problemer med telefon- og dataforbindelsen på Roskilde Festival. Det bliver der lavet om på nu, siger teleselskabet, som dog ikke tør love noget uden forbehold.

Når man samler op mod 100.000 koncertgæster, frivillige, musikere og pressefolk på det, der normalt er en stilfærdig mark, er der lagt op til ballade, når flertallet hiver en smartphone frem og vil uploade koncertbilleder til Facebook.

Og selvom alle teleselskaber stiller ekstra sendemaster op, når der er Roskilde Festival, blev 3 sidste år så overvældet af kundernes behov for mobiltrafik og dataforbindelse, at dækningen for mange af 3’s kunder var af meget svingende kvalitet under festivalen.

Læs også: Ny Roskilde Festival-app kommunikerer med P2P-teknologi over Bluetooth

Det lover teleselskabet nu, at der er rådet bod på, skriver ekstrabladet.dk.

Avisen forsøgte at få 3 til at skrive under på, at der ikke ville være problemer for 3’s kunder på festivalen igen i år, men det skete først med den tilføjelse, at teleselskabet ifølge netværksdirektør Kim Christensen har gjort alt, hvad der er fysisk muligt.

Galleri: Roskilde Festivals netværk

I stedet for de fire master, 3 brugte til sidste års Roskilde Festival, vil der i år være ni styk. Det er det maksimalt fysisk mulige, for hvis der blev sat flere op, ville det føre til interferens, lød det fra teleselskabet.

27 procent af danske mobilkunder har et abonnement fra 3, som i reklamer praler med at have Danmarks bedste netværk.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Lasse Buck

3s dækning til sidste års festival var direkte pinlig! Data-dækningen var ikke dårlig -den var ikke eksisterende. Først omkring kl. 4 morgenen var der dækning er par timer. Tale-opkald gik ofte slet ikke igennem og sms'er var ofte over et kvarter om at komme frem, så man havde pludselig én mobil som var ubrugelig. Der er ingen gode undskyldninger for TDC har klaret opgaven hæderligt i adskillige år.

Hvis ikke det lykkes 3 at sikre stabil dækning på tale og sms under årets festival, så bliver det svært at tro på dem som seriøs operatør i Danmark fremover.

  • 0
  • 2
Anders Reinhardt Hansen

Problemet i 3's tilfælde var en konfigurationsfejl på deres setup der blandt andet gjorde at alle requests blev gensendt mange gange af alle mobiltelefoner på 3's net. Det afslørede de i So Ein Ding på DR2 sidste efterår.

TDC's netværk kunne man som regel godt ringe på, men data var aldrig en reel mulighed. Dette gælder så vidt jeg ved alle operatører.

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere