'3' lancerer mulighed for wifi-opkald i Danmark og Sverige

I Danmark og Sverige har »3« netop lanceret wifi-opkaldet, hvor mobiltelefonen automatisk kobler sig på det trådløse net, så snart signalet bliver for svagt indendørs. Alle med iPhone 5C og nyere Apple-telefoner kan dermed få deres egen ”hjælpemast” i hjemmet

Snart er det en saga blot at vandre hvileløst rundt, åbne vinduer og foretage sig andre små-desperate ritualer, når mobilsignalet svigter indendørs.

Mens man længe har kunnet foretage internetopkald ved hjælp af programmer som f.eks. Skype, har almindelig telefonering over wifi-forbindelsen ikke haft høj prioritet at udvikle og tilpasse.

Men i påsken åbnede teleselskabet »3« som det første mobilselskab herhjemme for, at man nu både kan tale og sende SMSer ved at bruge det trådløse net. Hermed får mobilbrugeren en habil backupløsning, der ovenikøbet dækker meget bedre end mobilmasterne.

I hvertfald så længe man holder sig indenfor hjemmets fire vægge.

Især en hjælp i tætisolerede huse

»Med ét slag kan vi sikre, at vores kunder får en god forbindelse, selv om de eksempelvis befinder sig i bygninger, der bremser mobilsignalet. Mange nybyggede huse og kontorbygninger er nemlig så godt isolerede, at mobilsignalet har svært ved at trænge igennem,« forklarer Jesper Larsen Wagner, direktør for forretningsudvikling hos »3« til Berlingske.

I telefonens indstillinger slår man selv muligheden til, og siden vælger telefonen automatisk det netværk, som giver det bedste signal, når man vil ringe op eller sende en SMS. Hvis også den trådløse dækning bliver for dårlig, bliver samtalen dog afbrudt.

Læs også: Singapore har verdens hurtigste 4G-netværk

For at kunne benytte sig af muligheden for wifi-opkald kræver det dog i første omgang en iPhone 5C eller nyere Apple-model med iOS 9.3 som styresystem eller en af de kommende Android-telefoner som Samsung Galaxy S6 og Sony Xperia Z5. »3« lancerer først den nye teknologi i Danmark og Sverige.

Det koster ikke ekstra at benytte sig af muligheden for wifi-opkald.

Samtidig er »3«, som flere andre store teleselskaber i Danmark langt i udviklingen med at forberede 4G-mobilnettet, der i dag udelukkende kan bruges til data, til også snart at kunne anvendes til samtaler. Det betyder samtidig, at et wifi-opkald vil blive ført direkte over i mobilnettet uden afbrydelse, for eksempel hvis mobilbrugeren forlader hjemmet under et opkald.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Carsten Olsen

I hvertfald så længe man holder sig indenfor hjemmets fire vægge.

Jeg tror nu nok det virker alle vegne hvor der er Wifi dækning. (Det er ikke noget krav at det er abonnentens eget Wifi) (De fleste menesker der har Wifi i hjemmet har den på en netforbindelse der kører over ADSL til nettet og 3 udbyder ikke ADSL)

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere