3 klar med wi-fi opkald

Illustration: 3
Som det første teleselskab i Danmark tilbyder 3 nu opkald via wi-fi. Men kun for Apple brugere

Fra den 22. marts kan kunder hos teleselskabet 3 som de første i Danmark foretage opkald via deres wi-fi netværk. 3’s nye service som de kalder Wi-fi opkald gør det muligt at gennemføre mobilsamtaler og sende sms’er i bygninger, hvor mobilsignaler i dag har svært ved at trænge igennem.

Wi-fi opkald bliver en del af 3’s Fri Tale abonnement men kommer i første omgang alene Apple kunder med en iPhone 5C eller nyere til gode.

Apple’s seneste version af IOS (9.3) understøtter nemlig Generic Access Network (GAN) også kaldet wifi-calling, som gør det mulig at koble på et wifi-hotspot og tale, som var det en telemast. 3 har klargjort sit netværk til at understøtte denne funktion, hvilket betyder, at iPhone kunder hos 3 fra den 22. marts kan benytte sig af den nye teknologi.

3 bruger din båndbredde

Men wi-fi opkald kommer ikke kun brugerne til gode, det er også en god forretning for 3. For med produktet Wi-fi opkald anvender 3 nemlig kundens eget private wi-fi-netværk, og dermed en del af den båndbredde, kunden allerede har betalt for én gang, til at afvikle de samtaler og den trafik, som kunden også betaler for i sit Fri Tale abonnement.

Man kan på den måde sige, at kunden betaler 3 for at benytte sit eget private netværk.

VoLTE senere i år

I første omgang er der alene tale om mulighed for opkald via wi-fi-netværk, hvorfor signalet vil blive afbrudt, hvis man bevæger sig udenfor wi-fi netværkets rækkevidde. Men 3 bebuder, at man senere på året vil tage næste skridt og introducere talekald over 4G, også kaldet VoLTE (Voice over LTE).

»Wi-fi opkald er et godt eksempel på, at fordelene ved den mobile teknologi bliver ved med at udvikle sig. Vi glæder os til at tage næste skridt, når vi senere i år introducerer talekald over 4G – også kendt som VoLTE (Voice over LTE). Dermed kan et wi-fi opkald føres over i mobilnetværket uden afbrydelse, når kunden for eksempel forlader sit hjem midt i et opkald,« udtaler Vice President Jesper Larsen Wagner fra 3.

Men hvad med Android

3 lover, at selskabet inden længe også vil tilbyde wi-fi opkald til en række Android telefoner. Men i første omgang udrulles det nye produkt til selskabets Apple kunder med Fri Tale 20 GB og 40 GB abonnementer efterfulgt af kunder med øvrige Fri Tale abonnementer.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Peter Wiede

Var det ikke Telia der i 2006/2007 stykker lavede dette første gang. og var nødt til at lukke det ned igen p.g.a. handover mellem GSM og WIFI?

Har ikke læst på hvad GAN kan men, hvis det virker, betyder det vel egentlig også at man er på lokal net når man er i f.eks. USA og har en WIFI tilgængelig ?

Christian Nobel

Jeg synes ellers at have hørt en teleanalytiker øffe om at mobilnettet er svaret på alle problemer, og at stort set alt ville være møvbajle i fremtiden, og at der ingen grund er til at rulle fiber ud, og bla, bla, bla.

Så er bare 10.000 kroners spørgsmålet, hvordan tilgår WiFi hotspottene det store stygge internet?

Log ind eller Opret konto for at kommentere