3 bliver eneleverandør af mobilbredbånd til staten

3 har i dag underskrevet en aftale med Økonomistyrelsen om at blive eneleverandør af mobilt bredbånd. Prisen er ikke oplyst

Teleselskabet 3 har vundet udbuddet om at levere mobilt bredbånd til staten. Selskabet har netop underskrevet en aftale med Økonomistyrelsen, som har gennemført udbuddet af rammeaftalen, der forpligter statslige myndigheder til at indkøbe mobilt bredbånd hos 3. Aftalen er gældende fra 1. januar 2011 og løber i to år med mulighed for forlængelse i to gange et år.

»Selvom vi som selskab stadig er den unge, udfordrende spiller på det danske telemarked, har vi opbygget en unik ekspertise og kompetence i at etablere og drive det mobile bredbånd til gunst for vore kunder. Vores netværk er adskillige gange blevet kåret til Danmarks bedste. Dette har blandt andet været en medvirkende årsag til, at vi har vundet Økonomistyrelsens udbud,« udtaler Vice President Business Salg og Marketing Mads Transel fra 3 i en pressemeddelelse.

I sidste uge viste Telestatistikken fra IT & Telestyrelsen, at 3 er det selskab med den største markedsandel på 30 procent, samt at kunderne også står den i særklasse største trafikmængde. Således står 3's kunder står for hele 57 procent af den samlede mobile bredbåndstrafik, mens TDC's kunder andrager ni procent af trafikmængden.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (8)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#5 Jesper Lund Stocholm Blogger

Hej Jens,

kan det virkelig passe, at ét mobil-selskab skal levere alt mobilt bredbånd til staten? Ville det ikke være på sin plads med noget konkurrence og evt. en løsning, hvor flere leverandører kunne deles om opgaven?

Har du ikke misforstået idéen med at sætte ting i udbud?

  • 0
  • 0
#6 Jens Svendsen

Hej Jesper,

Har du ikke misforstået idéen med at sætte ting i udbud?

Njae, kender udemærket til udbuds- og licitationsreglerne, men funderede i dette tilfælde om, det ikke ville være smart netop på denne teknologi, at lade flere udbydere deles om kagen. Vi har jo set alt alt for mange projekter fra staten og kommunerne, hvor man valgte en - den største - leverandør og efterfølgende brændte fingerne noget så grusomt. Det kunne man måske undgå ved at lade dem "slås" om kagen.

  • 0
  • 0
#7 Jesper Lund Stocholm Blogger

Hej Jens,

Njae, kender udemærket til udbuds- og licitationsreglerne, men funderede i dette tilfælde om, det ikke ville være smart netop på denne teknologi, at lade flere udbydere deles om kagen.

Mig bekendt har staten - uagtet manglende succes på andre områder - haft relativt god erfaring med netop udbud af ting som datatrafik, mobiltelefoni etc, så de har forhåbentligt fået så massive rabatter ifht listeprisen, at vi andre næsten ikke kan forstå det :o)

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere