3 afskaffer roaming-afgift i fem lande

Fra næste mandag bliver det markant billigere at bruge sin telefon i en række europæiske lande, hvis man er kunde hos 3. Selskabet forsøger at komme på forkant med udviklingen fra EU.

Teleselskabet 3 afskaffer nu roaming-afgiften i fem europæiske lande. Tiltaget træder i kraft næste mandag, og resultatet er at selskabets kunder kan bruge deres telefoner i Irland, Storbritannien, Sverige, Østrig og Italien, uden at prisen er højere, end hvis det foregik i Danmark. Det skriver dr.dk.

Europaparlamentarikeren Jens Rohde oplyste for nylig til Version2, at en europæisk aftale om at afskaffe roaming nærmer sig med hastige skridt som en del af et større stykke telelovgivning, der i øjeblikket forhandles i EU.

Dog er der frygt for, at stridigheder om lovpakkens afsnit vedrørende netneutralitet kan få forhandlingerne til at gå stå.

Men det ser altså ud til, at 3 regner med, at skyhøje telefonregninger efter alle ferier hører fortiden til - og ifølge selskabets danske direktør er det nye tiltag et forsøg på at komme på forkant med den proces, der er i gang i EU.

»Vi ser selvfølgelig en udvikling på vej og derfor kan vi lige så godt tage hul på det og gå forrest for at vise, at det godt kan lade sig gøre«, udtaler Morten Christiansen, der er direktør i 3 Danmark, til dr.dk.

Læs også: EU-politiker: Nu bliver roaming afskaffet helt i EU

Læs også: EU's roaming-aftale truet af strid om netneutralitet

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (16)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#7 Milos Game

Så vidt jeg ved, så ejes "3" af et selskab, der ejes af endnu et selskab, der ejes af en koncern, der ejes af en koncern der er baseret i Hong Kong. Måske er relationen ikke helt korrekt, men Hong Kong er (så vidt jeg ved) indblandet så det giver mening at Hong Kong er på listen.

 • 1
 • 0
#8 Milos Game

Er jeg den eneste den tænker "Hmm.. Med andre ord, så havde de muligheden for at fjerne roaming, som koster kunderne dyrt, for langt tid siden, men valgte at opkræve kunderne enorme summer og nu hvor der er en offentlig plan om afskaffelse af roaming, vil man virke helte-agtigt ved faktisk at fjerne roaming, hvilket de kunne have gjort for langt tid siden?"..?

 • 0
 • 0
#10 David Nielsen

Så vidt jeg ved, så ejes "3" af et selskab, der ejes af endnu et selskab, der ejes af en koncern, der ejes af en koncern der er baseret i Hong Kong. Måske er relationen ikke helt korrekt, men Hong Kong er (så vidt jeg ved) indblandet så det giver mening at Hong Kong er på listen.

3 Scandinavia ejes ogsaa for en stor del af Investor AB i Sverige (40%) http://www.investorab.com/our-investments/financial-investments/partner-...

De har laenge haft gratis roaming i 3 Scandinavia's net (DK/SE) for 3 abonnementer... men gad godt vide hvordan de vil styre den interne afregning, forbrug og abonnementer - naar nu ejerkredsen/ejer-strukturen er forskellig i de andre lande....

 • 0
 • 0
#11 Martin Nielsen

3 kommer næppe til at gå forest med at tilbyde fri roaming i resten af Europa, hvor de ikke er.

Man skal aldrig sige aldrig. 3 samarbejder med de "små" teleselskaber i Europa, ofte selskaber der kun er et land. En af samarbejdspartnerne er eks. Play i Polen. Play har også stor interesse i fri roaming til deres kunder i eks. DK, SE og UK. Det er derfor ikke usandsynligt at der er noget større på trapperne.

Mit gæt er, at vi vil se flere lande komme til. 3 som er den største i samarbejdet, har blot taget "omtalen" i de internationale medier. Det eneste problem er de lande, hvor der kun er store spillere (Vodafone, Orange, Telia, Telenor, og T-mobile) og 3 dermed er tvunget til dyr roaming. 3 betaler meget mere for roaming hos T-Mobile og Orange i Polen, end de gør hos Play.

De store spillere har omvendt det problem, at de er for store konkurrenter, på de samme markeder, til at de vil lade hinandens kunder benytte deres mobilnet, i andre lande, i en "bytteaftale". Mit bud er derfor at vi vil se et større udspil fra 3 og deres samarbejdspartnere først, da de sjældent slogs med hinanden.

 • 3
 • 0
#16 Peter Eriksen

Hvad kan man forvente?

Havde heller ikke forventet det, men det havde jo været handy når man tager til Østrig snart :-)

Vinklen er interresant, da dette kan tage livet af lavpriselskaber i Danmark. Hvor vi i Danmark har været et lavprisland i mange år, kan dette tiltag betyde, at det er slut med at være lavpris-bruger. Ganske simpelt fordi det er billigere at dække Danmark end en del andre lande.

Inten tvivl om det. Det får i hvert fald mig til at overveje om jeg skal skifte til 3. Den prisforskel der er på 3 pr. mdr. og på Oister opvejes næsten af den mængde data jeg bruger i udlandet - så i det storehele vil det næsten gå op.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere