28-årig nordmand tjener 60.000 kr. om dagen på Wordfeud

Illustration:
Over syv millioner downloads af programmet Wordfeud har gjort udvikleren bag til multimillionær. Hans dagsløn er på 60.000 kroner.

De fleste kender brætspillet Scrabble, der med sine bogstavsbrikker udfordrer spillernes ordforråd. Siden lanceringen af brætspillet for mere end 60 år siden er der dog sket meget.

Blandt andet har en nordmand lanceret applikationen Wordfeud til Android og iOS. Selv om det hele startede som en hobby, tjener han nu mere om dagen, end de fleste tjener om måneden. Det skriver norske Adressa.no.

Den 28-årige nordmand Håkon Bertheussen udgav i august 2010 programmet Wordfeud til Android. Kort tid efter sagde han sit job op. Siden da er spillet udkommet til iOS og på flere sprog, så blandt andet danskere, svenskere og engelsktalende også kan være med.

Og pengene ruller ind. Ifølge Berlingske oplyser nordmanden en dagsløn på 60.000 kroner, hvilket giver en årsløn før skat i omegnen af 22 millioner kroner.

Pengene tjener han gennem salg af spillet eller reklamer - spillet kommer nemlig i en gratisudgave, hvor der så vises reklamer, eller en betalingsudgave, uden reklamer. Betalingsudgaven koster eksempelvis 18 kroner i den danske iOS App Store.

Spiludviklerens udgifter lyder på 30.000 norske kroner om måneden og går til en supportmedarbejder, serverdrift og til et amerikansk reklamebureau, der sælger reklamer til spillet.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere