27.000 århusianske skoleelever konkurrerer indbyrdes om læsefærdigheder med ny app

Ny bogapp kan måle præcist, hvor lang tid elever læser, og derfor kan de på lige vilkår konkurrere med klassekammeraterne.

Aarhus Kommune har i løbet af det seneste skoleår testet den digitale app BookBites, der gør det nemmere at lære at læse. Eleverne læser bøger via appen, og derfor kan den måle præcist, hvor lang tid eleverne læser, og derfor kan de på lige vilkår konkurrere med klassekammeraterne.

Konkurrencedelen gør, at eleverne læser mere og dermed øver sig mere, hvilket i sidste ende gør, at de bliver bedre til at læse.

Det skriver Horsens Folkeblad.

Testforløbet er gået så godt, at de cirka 50 skoler i Aarhus Kommune har kunnet bruge appen siden skolestarten i august måned.

»I løbet af det sidste skoleår har vi testet BookBites på en række skoler i Aarhus og fået masser af værdifulde inputs til at forbedre den digitale læseoplevelse,« siger Lasse Nyrup, der er direktør i BookBites, til avisen.

Lasse Nyrup fortæller også, at værktøjet er et godt redskab for lærerne, eftersom de kan følge med i den enkelte elevs udvikling og dermed hjælpe dem til yderligere fremskridt.

Mange har ikke tilstrækkelige læsefærdigheder

Behovet for at styrke læsningen er stort.

»Børn, der aldrig har været glade for at læse, bliver pludselig digitale bogslugere. Mange børn bliver simpelthen mere motiveret, når det bliver tydeligt for dem, hvor mange minutter de har læst, og de optjener stjerner, jo mere de øver sig,« siger Lasse Nyrup, der også ser tydelige fordele i, at børnene hele tiden har litteraturen med sig på enten tablet, telefon eller computer. Børnene har via appen adgang til Danmarks bredeste digitale bogsortiment, og appen kan anbefale bøger ud fra det tidligere læste.

BookBites er udviklet med støtte fra Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
Lasse Nyrup

Hej Povl,
Med BookBites viser vi hvad der sker, for at understøtte beslutningsgrundlaget for de hårdtarbejdende skolelærere så de kan målrette den læseunderstøttende indsats endnu mere. Vi drager ikke konklusioner, men kan dog bruge den enkelte læsers adfærd (og ikke blot interesser) til at anbefale bøger.

Når vi viser hvad der sker, vil det netop også være meget synligt, hvis app'en blot har ligget åben uden at der er blevet læst. Det kan læreren så bruge til sin dialog og evaluering sammen med eleverne.

Vi har et større datacrunch liggende bagved, og derfor tages der naturligvis også højde for outliers m.m., så vi både reducerer mulighed og risiko for bias og snyd.

Mvh. Lasse Nyrup, BookBites

Lasse Nyrup

Hej Jan,
Eye tracking er endnu for upræcist til at kunne anvendes brugbart. Derfor har vi udviklet datamodeller, som ved en kontinuerlig opsamling kan identificere mønstre og adfærd, som faktisk er brugbare.
Vi glæder os til at eye tracking bliver tilstrækkeligt præcist til at vi kan præcisere data endnu mere, og holder naturligvis et vågent øje med udviklingen.

Mvh. Lasse Nyrup, BookBites

Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017