26-årig sigtet: Stjal intime billeder fra over 500 piger og kvinder

30. marts 2021 kl. 10:30
26-årig sigtet: Stjal intime billeder fra over 500 piger og kvinder
Illustration: Rasmus Meisler.
En 26-årig mand er varetægtsfængslet for at have stjålet intime billeder og videoer af over 500 piger og kvinder. Han har har hacket sig adgang til både mail- og Snapchat-konti for at få adgang til materialet.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Rettelse d. 30/3 2021 klokken 11.26: Tidligere har det fremgået af teksten, at den 26-årige mand er anholdt af Midt- og Vestsjællands politi. Det er nu rettet til Midt- og Vestjyllands politi.

Midt- og Vestjyllands politi har varetægtsfængslet en 26-årig mand, som er sigtet for at have hacket sig adgang til intime billeder af over 500 piger og kvinder.

Det skriver Berlingske.

Manden er brudt ind i flere ofres mail- og Snapchat-konti, som er et socialt medier, hvor man kan dele billeder med hinanden. Her har han hentet »billed- og videomateriale af seksuel eller intim karakter,« som politiet har fundet på hans it-udstyr, skriver man til ofrene via e-boks.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge Miriam Michaelsen, partner hos Njord Law Firm og advokat for nogle af ofrene, er der tale om et større sag, og det overrasker ikke:

»Det kommer ikke bag på mig, at der kommer et nyt sagskompleks, for vi kan konstatere at dette fænomen (digitale krænkelser, Berlingske red.) stadigvæk eksisterer. Og at det hele tiden udvikler sig. De digitale krænkelser fortsætter,« fortæller advokaten, der også er formand for organisationen Digitalt Ansvar, til Berlingske.

Hun uddyber, at nogle af ofrene godt vidste, at nogen havde stjålet deres intime billeder og videoer. Men andre fik et chok, da de hørte, at de havde været udsat for en digital krænkelse. Ifølge advokaten, håndterer politiet sagen med stor fokus og opmærksomhed på ofrene.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger