26-årig sigtet: Stjal intime billeder fra over 500 piger og kvinder

Manden har hacket sig adgang til over 500 piger og kvinders mail- og Snapchat-konti. Illustration: Rasmus Meisler
En 26-årig mand er varetægtsfængslet for at have stjålet intime billeder og videoer af over 500 piger og kvinder. Han har har hacket sig adgang til både mail- og Snapchat-konti for at få adgang til materialet.

Rettelse d. 30/3 2021 klokken 11.26: Tidligere har det fremgået af teksten, at den 26-årige mand er anholdt af Midt- og Vestsjællands politi. Det er nu rettet til Midt- og Vestjyllands politi.

Midt- og Vestjyllands politi har varetægtsfængslet en 26-årig mand, som er sigtet for at have hacket sig adgang til intime billeder af over 500 piger og kvinder.

Det skriver Berlingske.

Manden er brudt ind i flere ofres mail- og Snapchat-konti, som er et socialt medier, hvor man kan dele billeder med hinanden. Her har han hentet »billed- og videomateriale af seksuel eller intim karakter,« som politiet har fundet på hans it-udstyr, skriver man til ofrene via e-boks.

Læs også: Teenager bag kendt Twitter-hack af Elon Musk og Bill Gates skal tre år i fængsel

Ifølge Miriam Michaelsen, partner hos Njord Law Firm og advokat for nogle af ofrene, er der tale om et større sag, og det overrasker ikke:

»Det kommer ikke bag på mig, at der kommer et nyt sagskompleks, for vi kan konstatere at dette fænomen (digitale krænkelser, Berlingske red.) stadigvæk eksisterer. Og at det hele tiden udvikler sig. De digitale krænkelser fortsætter,« fortæller advokaten, der også er formand for organisationen Digitalt Ansvar, til Berlingske.

Hun uddyber, at nogle af ofrene godt vidste, at nogen havde stjålet deres intime billeder og videoer. Men andre fik et chok, da de hørte, at de havde været udsat for en digital krænkelse. Ifølge advokaten, håndterer politiet sagen med stor fokus og opmærksomhed på ofrene.

Læs også: Keylogger-svindlere straffes med flere år i fængsel

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere