25 Linksys Smart Wi-Fi routermodeller belastet af akut sårbarhed

Kunder anbefales at deaktivere gæstenetværk og ændre administratorkode på routere, imens udviklere arbejdere på et fix.

En bred vifte af Linksys Smart Wi-Fi routere er i lige nu i farezonen for at blive udnyttet til botnet angreb af hackere. Det skriver The Register.

Sikkerhedsvirksomheden IOActive har opdaget 10 forskellige sårbarheder, der gør hackere i stand til at genstarte routeren, blokere for administratoradgang, ændre indstillinger og lække følsom information om forbundne enheder.

Læs også: Stort sikkerhedshul i wifi-chips i både Android og iOS enheder

En indledende eftersøgning har identificeret 7000 sårbare Linksys enheder, der er forbundet til internettet, siger IOActive til The Register. 11 pct. af disse routere anvendte standard loginoplysninger til administrator.

Linksys og IOActive har arbejdet på at løse problemet siden januar, men først nu har Linksys annonceret sårbarheden i en officiel udtalelse. Linksys anbefaler brugere at skifte administrator kodeord og deaktivere gæstenetværk, indtil der snart kommer en firmwareopdatering.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bente Hansen

Har vel også altid som Dlink, været nogen OEM produkter :-)

Men desværre er det nok alle steder vi finder de har huller. Hvis fejlen findes i ældre produkter, har de også tænk sig at rette dem, eller skal de bare købe noget nyt "lort", hvor der ikke er taget hånd om opdateringer og sikkerhed .

Det her mener jeg om næsten samtlige produkter på marked, selv om enheder har kostet 30k, er det ikke ikke altid sikkerhedsopdateringer i hele produktets reelle levetid. Desuden kan man opleve at de dyreste har bevist indbygget bagdøre, da de tit købes af firmaer, så lidt industrispionage kan vi vel også altid fortages os.

Snart på tide at EU, får lavet regler for dimser, inden Internet bliver lagt ned af DOS fra køleskabe og fryser. Eller måske bedre at vi får et rigtigt skadeligt angreb nu, inden toget er kørt. Mange sådan enheder har jo en levetid på 10-20 år+

  • 2
  • 3
Log ind eller Opret konto for at kommentere