24 procent af danskerne bruger stadig ikke netbank

Københavnerne er de flittigste brugere af netbank, mens nordjyderne foretrækker at møde op i banken. En ny undersøgelse viser, at hver fjerde dansker stadig ikke bruger netbank.

Hver fjerde dansker ? helt nøjagtigt 24 procent ? bruger stadig ikke netbank.

Det viser en ny måling, Rambøll har gennemført for Finans Watch, skriver Jyllands-Posten mandag.

Det er især nordjyderne, der stadig foretrækker at møde op personligt nede i den lokale bankfilial, viser målingen, mens indbyggerne i hovedstaden er de flittigste brugere af netbanken.

Undersøgelsen er gennemført ved hjælp af telefoninterviews med et repræsentativt udsnit af befolkningen.

Derfor kan det med en hvis rimelighed antages, at den tegner et mere korrekt billede danskernes netbank-vaner end de undersøgelser, der gennemføres over nettet. De viser normalt en større brug af netbank blandt danskerne.

65 procent af nordjyderne svarer, at de benytter netbank, mens tallet for københavnernes vedkommende ligger på 81 procent.

Undersøgelsen viser også, at der ikke er nogen afgørende forskel på, hvor mange mænd og kvinder der anvender netbank, skriver Jyllands-Posten.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Jesper Mørch

Vi er nogen der ikke ønsker NemID, og dermed opsiger netbank-aftalen, når Nets forsøger at vride armen om på os, få at få os "helt frivilligt" over på NemID.
Vi bestemmer jo selv om vi vil bruge netbank etc.

For lige at få stereotyperne helt på plads, giver det vel også mening at de mistroiske nordjyder foretrækker at komme ind fra marken og se bankrådgiveren direkte i øjnene, hvorimod de forhastede københavnere hellere vil sidde i deres andelslejlighed på 4. sal og ordne bankforretningerne over aftenkaffen kl. 22 - efter børnene er lagt i seng...

 • 0
 • 0
Christian Helring Andersen

dette ender med at udvikle sig til en diskussion for og imod NemID bør man overveje hvilke konsekvenser dette har på sigt. Flere og flere offentlige myndigheder indfører digitale selvbetjeningsløsninger som baserer sig på nemlogin. I samme moment udfaser man de "analoge" tjenester for på den måde at høste en besparelse. Men hvad har man tænkt sig at gøre ved de 24% som ikke kan komme i kontakt med det offentlige? (meget firkantet sat op)

 • 0
 • 0
Jesper Mørch

Har du også droppet bilen/cyklen siden de tvang dig til at køre i højre side? Eller lægen siden de indførte CPR numre?

Nu har vi kørt i højre side af vejen mere eller mindre siden franskmændene ville provokere englænderne og derfor valgte at al transport skulle foregå i højre side...
I øvrigt har jeg lært at køre i rundkørsler i England (på det tidspunkt havde vi kun en håndfuld herhjemme).
Mht. CPR-validering med person-registeret, giver det ikke automatisk adgang til andre systemer, med en validering. Det er ikke konstrueret som et Man-In-The-Middle angreb med det ene formål at tjene penge til en investor-ejet kapitalfond... Men CPR-nummeret er altså ikke entydigt en fordel, al den stund at jeg reelt kan stjæle en andens identitet alene med CPR-nummeret i hånden...

Men, hvad har det lige at gøre med at folk i Nordjylland bruger bankrådgiveren hyppigere, og at folk i Hovedstadsområdet bruger bankrådgiveren sjældnere, og at der i øvrigt i snit er ca. 24% som ikke benytter netbank?
Artiklen (og mit svar) handler jo ikke om hvorvidt NemID er godt eller skidt, men om at jeg og andre, ikke er interesseret i at benytte NemID, og altså om at københavnere bruger netbanken mere end jyder...

Hvis man kun har en hammer til rådighed, kommer alt pludselig til at ligne søm...

 • 0
 • 0
Jens Bech Madsen

Artiklen (og mit svar) handler jo ikke om hvorvidt NemID er godt eller skidt, men om at jeg og andre, ikke er interesseret i at benytte NemID...

Nej, det gør artiklen ikke. Artiklen nævner ikke NemID overhovedet. Artiklen handler om hvor udbredt brugen af netbank er. At du så tolker NemID ind i det er en helt anden sag.

Hvis man kun har en hammer til rådighed, kommer alt pludselig til at ligne søm...

Det kan omformuleres sådan: "Hvis man har en dagsorden ang. NemID, så kommer alle artikler til at handle om NemID."

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere