22 datatilsyn skal undersøge offentlige myndigheders cloud-løsninger

15. februar 2022 kl. 13:15
22 datatilsyn skal undersøge offentlige myndigheders cloud-løsninger
Illustration: Simon Väth.
Det kan være svært for den offentlige sektor at finde cloud-tjenester, der overholder GDPR-reglerne. Men skyens popularitet stiger fortsat, så nu vil et hold af europæiske datatilsyn undersøge myndighedernes databeskyttelse.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

I dag starter et stort internationalt samarbejde i EU, hvor 22 europæiske tilsynsmyndigheder i de kommende måneder skal undersøge den offentlige sektors brug af cloud-produkter.

Det skriver Det Europæiske Databeskyttelsesråd (EDPB) i en pressemeddelelse.

Den koordinerede indsats er en del af rådets strategi for perioden 2021-2023, hvor brugen af cloud i det offentlige er steget voldsomt.

»Men offentlige instanser på nationalt og EU-niveau kan have svært ved at finde produkter og tjenester inden for informations- og kommunikationsteknologi, der overholder EUs databeskyttelsesregler. Gennem en koordineret vejledning og indsats, håber tilsynsmyndighederne at fremme ‘best practice’ og derigennem sikre en tilstrækkelig beskyttelse af persondata,« skriver EDPB.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I alt vil man undersøge 75 offentlige myndigheder på tværs af EU. Det er både inden for sundhed, finans, skat, uddannelse, og købere og udbydere af it-tjenester.

Arbejdet skal foregå på nationalt niveau, hvor tilsynsmyndighederne vil undersøge, om der i konkrete tilfælde skal startes sager.

»Tilsynene vil undersøge offentlige myndigheders udfordringer med GDPR-compliance, når de bruger cloud-baserede tjenester, herunder processen og de sikkerhedsforanstaltninger, der er implementeret, når man erhverver sig cloud-tjenester, udfordringer i forhold til internationale overførsler og de bestemmelser, der gælder for forholdet mellem den dataansvarlige og databehandleren,« skriver EDPB.

Rådet planlægger at offentliggøre en rapport på resultatet af den koordinerede indsats inden årets udgang.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger