22-årig anholdt og sigtet for sidste sommers kæmpe Twitter-hack

Tyvene nåede at stjæle kryptovaluta svarende til 100.000 amerikanske dollars. Illustration: Bigstock/Kay4yk
Endnu en bagmand med ansvaret for sidste års store Twitter-hack har fået håndjern på og er sigtet for flere cyberkriminelle aktiviteter.

Det spanske politi har anholdt en 22-årig britisk mand med navnet Joseph O’Connor i forbindelse med et af de hidtil største Twitter-hacks, som fandt sted sidste sommer.

Det skriver The United States Department of Justice.

Han er både sigtet for Twitter-hacket, men også for at bryde ind i computere og overtage TikTok- og Snapchat-konti. Derudover er han sigtet for at cyberstalke en mindreårig.

Umiddelbart efter angrebet fandt sted den 15. juli 2020 blev en anden bagmand anholdt. Det er den amerikanske 17-årige teenager Ivan Graham Clark, som i marts blev dømt til at sidde tre år i fængsel for hacket.

Læs også: Teenager bag kendt Twitter-hack af Elon Musk og Bill Gates skal tre år i fængsel

Angrebet gik ud over flere kendte personer som Elon Musk, Bill Gates, Barack Obama og Joe Biden. Hackerne overtog de kendtes twitter-konti og sendte tweets ud, hvor man opfordrede følgere til at donere bitcoins og lovede, at man ville modtage det dobbelte beløb tilbage. Ifølge BBC resulterede det i, at Twitter i en periode måtte blokere tweets fra alle verificerede konti.

Hackerne nåede at stjæle kryptovaluta svarende til 100.000 amerikanske dollars, før angrebet blev stoppet. BBC skriver, at man tidligere har anholdt to andre bagmænd for angrebet.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere