22-årig anholdt og sigtet for sidste sommers kæmpe Twitter-hack

22. juli 2021 kl. 13:07
tyv stjæler bitcoin
Illustration: Bigstock/Kay4yk.
Endnu en bagmand med ansvaret for sidste års store Twitter-hack har fået håndjern på og er sigtet for flere cyberkriminelle aktiviteter.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Det spanske politi har anholdt en 22-årig britisk mand med navnet Joseph O’Connor i forbindelse med et af de hidtil største Twitter-hacks, som fandt sted sidste sommer.

Det skriver The United States Department of Justice.

Han er både sigtet for Twitter-hacket, men også for at bryde ind i computere og overtage TikTok- og Snapchat-konti. Derudover er han sigtet for at cyberstalke en mindreårig.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Umiddelbart efter angrebet fandt sted den 15. juli 2020 blev en anden bagmand anholdt. Det er den amerikanske 17-årige teenager Ivan Graham Clark, som i marts blev dømt til at sidde tre år i fængsel for hacket.

Angrebet gik ud over flere kendte personer som Elon Musk, Bill Gates, Barack Obama og Joe Biden. Hackerne overtog de kendtes twitter-konti og sendte tweets ud, hvor man opfordrede følgere til at donere bitcoins og lovede, at man ville modtage det dobbelte beløb tilbage. Ifølge BBC resulterede det i, at Twitter i en periode måtte blokere tweets fra alle verificerede konti.

Hackerne nåede at stjæle kryptovaluta svarende til 100.000 amerikanske dollars, før angrebet blev stoppet. BBC skriver, at man tidligere har anholdt to andre bagmænd for angrebet.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger