2020-planens redningsmand stiller krav: Flere hotspots i Danmark

Pia Christmas-Møller ser ud til at overtage Per Ørums afgørende mandat i regeringens 2020-plan. Som betaling stiller hun krav til, at der bliver opstillet flere hotspots i Danmark.

Efter at Kristendemokraternes Per Ørum forlod regeringens 2020-forhandlinger forsvandt også det afgørende 90. mandat for at kunne danne et flertal om aftalen. Men den tidligere konservative politiker Pia Christmas-Møller springer nu ind fra højre, viftende med det sidste og afgørende mandat i hånden. Dog er det ikke gratis.

For selv om Pia Christmas-Møller som udgangspunkt er positiv stemt over for, at 2020-planen bliver vedtaget, så skriver jp.dk, at hun har en række krav med sig, som hun vil fremlægge i forhandlingerne. Blandt andet skal det være lettere for danskerne at få adgang til internettet.

»Jeg har nogle ideer inden for vækstområdet. Jeg vil gerne have spredt nogle hotspots rundt omkring, så der er lettere adgang til viden på nettet. Det er den gamle grundtvig-koldske idé om, at viden er magt. Vores tids instrument til at sprede viden er internettet,« udtaler Pia Christmas-Møller til jp.dk.

Pia Christmas-Møller har tidligere stillet spørgsmål til regeringen som indikerer hendes ønske om, at Danmark bør tilbyde borgerne gratis adgang til internettet.

»Danmark kan blive førende i nem, fri og lige adgang til internettets videnudbud via hurtig, trådløs opkobling for derigennem at videreudvikle Grundtvigs og Kolds tanker om videnspredningens betydning for et samfunds konkurrenceevne', lød det blandt andet i spørgsmålet til regeringen i april.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (12)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Nils Bøjden

Og desuden brokker TDC sig hver gang der bliver stillet WiFi hotspots op, da de mener det går ud over deres forretning. Og jeg tror også TDC har vundet et par sager således at offentligt opstillede hotspots skal pilles ned igen.

 • 0
 • 0
#4 Daniel Gertsen

Dette krav ville have været super fedt ...for 5 år siden.

Nu har alle 3G eller bedre, og hvis de ikke har, kender de sikkert en i nærheden der har, og som kan dele forbindelsen ved at aktivere en hotspot-funktion i sin telefon.

Jeg stoler ikke på hotspots jeg ikke kender, så for mig er dette på ingen måde attraktivt - overhovedet!

Drop det krav om hotspots, og få i stedet fiber ud til masserne!

 • 0
 • 0
#6 Mads Jensen

Nu er det jo ikke alle der vælter sig i smartphones og 3G forbindelser. Forslaget er ment som 'nem, fri og lige adgang', og hotspots er stadig fint til de dårligst stillede i samfundet, turister og udlandsstuderende, forretningsfolk der kun er i landet i få dage, og hvad man ellers kan finde på.

De småpenge der koster at sætte flere hotspots op er da fint givet ud, for at give samme muligheder til dem der ikke har.

Det er dem det kommercielle market ikke rammer, fordi der ikke penge i dem. Og jeg syntes det er fint, at staten glatter lidt ud i forhold til de skævvridninger der opstår.

 • 0
 • 0
#8 Erik Jacobsen

Jamen, det kan da godt være nogen får glæde af det.

Men det er fremsat af en person, der intet ved om emnet, og muligvis har valgt det ud fra en populistisk tilgang. Det koster penge, naturligvis, men der er intet der tyder på at det er undersøgt, endsige bare sandsynliggjort, at pengene isoleret set er givet godt ud, eller kunne bruges bedre andre steder, eller slet ikke skulle bruges.

Disse inderligt ligegyldige enkeltsager, der popper op som afpresning i forbindelse med finanslov og økonomiske pakkeløsninger burde være en del af en regerings langsigtede politik. Nå, ja, jeg tror også på storken.

 • 0
 • 0
#9 Nikolaj Brinch Jørgensen

Jeg synes faktisk at de offentligt tilgængelige hotspots der allerede findes i busser og tog er en rigtigt fed ting, så man kan bruge sin iPhone/iPad mens man er på farten.

Jeg forstår ikke hvorfor man kan være imod dette?

Der er da ikke nogen der siger at dette skal udelukke fiber. 802.11n hotspots vil da være sejt, og hurtigere end det de fleste har i hjemme i form af ADSL i forvejen. Fremtiden er da trådløs og 3G følger jo hastighedsmæssigt ikke med et WiFi access point.

 • 0
 • 0
#11 Thomas Grønborg

Da det fortsat er et tabu i DK at mikrobølgerne, der benyttes som signaler i trådløst internet og mobiltelefoner er sundhedsskadelige, kommer politikerne igen og igen op med sådanne "vækstfremmende" forslag, som fx mere frit trådløst internet.

Så sent som i maj måned 2011 har en videnskabelig komité under Europarådet meldt ud, at de 47 medlemsnationer af sundhedshensyn bør forbyde WiFi og mobiler på skoler.

http://elektronikbranchen.dk/nyhed/europakomite-vil-forbyde-wifi-paa-skoler

http://assembly.coe.int/Documents/WorkingDocs/Doc11/EDOC12608.pdf

Læs mere om de sundhedsskadelige virkninger ved mobilstråling her: www.helbredssikker-telekommunikation.dk

 • 0
 • 0
#12 Chano Klinck Andersen

Da det fortsat er et tabu i DK at mikrobølgerne, der benyttes som signaler i trådløst internet og mobiltelefoner er sundhedsskadelige

Så vidt jeg husker, er der ret meget ligevægt i undersøgelser der både understøtter og modbeviser den påstand. Så mon ikke faktum nærmere er, at nogle er paranoide, andre er ligeglade, og vi ved faktisk slet ikke nok om hvor vidt der er sundhedsskadeligt eller ej.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere