2020-planens redningsmand stiller krav: Flere hotspots i Danmark

26. maj 2011 kl. 13:0512
Pia Christmas-Møller ser ud til at overtage Per Ørums afgørende mandat i regeringens 2020-plan. Som betaling stiller hun krav til, at der bliver opstillet flere hotspots i Danmark.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Efter at Kristendemokraternes Per Ørum forlod regeringens 2020-forhandlinger forsvandt også det afgørende 90. mandat for at kunne danne et flertal om aftalen. Men den tidligere konservative politiker Pia Christmas-Møller springer nu ind fra højre, viftende med det sidste og afgørende mandat i hånden. Dog er det ikke gratis.

For selv om Pia Christmas-Møller som udgangspunkt er positiv stemt over for, at 2020-planen bliver vedtaget, så skriver jp.dk, at hun har en række krav med sig, som hun vil fremlægge i forhandlingerne. Blandt andet skal det være lettere for danskerne at få adgang til internettet.

»Jeg har nogle ideer inden for vækstområdet. Jeg vil gerne have spredt nogle hotspots rundt omkring, så der er lettere adgang til viden på nettet. Det er den gamle grundtvig-koldske idé om, at viden er magt. Vores tids instrument til at sprede viden er internettet,« udtaler Pia Christmas-Møller til jp.dk.

Pia Christmas-Møller har tidligere stillet spørgsmål til regeringen som indikerer hendes ønske om, at Danmark bør tilbyde borgerne gratis adgang til internettet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Danmark kan blive førende i nem, fri og lige adgang til internettets videnudbud via hurtig, trådløs opkobling for derigennem at videreudvikle Grundtvigs og Kolds tanker om videnspredningens betydning for et samfunds konkurrenceevne', lød det blandt andet i spørgsmålet til regeringen i april.

12 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
26. maj 2011 kl. 16:00

Hvad skal vi med hotspots i Danmark ? Alle har jo 3G LTE osv. så det er da spild af penge ! Hun må være langt bagud !!

2
26. maj 2011 kl. 17:13

Og desuden brokker TDC sig hver gang der bliver stillet WiFi hotspots op, da de mener det går ud over deres forretning. Og jeg tror også TDC har vundet et par sager således at offentligt opstillede hotspots skal pilles ned igen.

3
26. maj 2011 kl. 17:20

hotspots her, hotspots der - DET giver vækst, det ved enhver da - hvilken vision at ha' fået !

4
26. maj 2011 kl. 18:17

Dette krav ville have været super fedt ...for 5 år siden.

Nu har alle 3G eller bedre, og hvis de ikke har, kender de sikkert en i nærheden der har, og som kan dele forbindelsen ved at aktivere en hotspot-funktion i sin telefon.

Jeg stoler ikke på hotspots jeg ikke kender, så for mig er dette på ingen måde attraktivt - overhovedet!

Drop det krav om hotspots, og få i stedet fiber ud til masserne!

5
26. maj 2011 kl. 19:43

Hvorfor kommer jeg til at tænke på små børn, der hyler op, når de skal forbi slikhylderne i supermarkedet?

6
26. maj 2011 kl. 20:29

Nu er det jo ikke alle der vælter sig i smartphones og 3G forbindelser. Forslaget er ment som 'nem, fri og lige adgang', og hotspots er stadig fint til de dårligst stillede i samfundet, turister og udlandsstuderende, forretningsfolk der kun er i landet i få dage, og hvad man ellers kan finde på.

De småpenge der koster at sætte flere hotspots op er da fint givet ud, for at give samme muligheder til dem der ikke har.

Det er dem det kommercielle market ikke rammer, fordi der ikke penge i dem. Og jeg syntes det er fint, at staten glatter lidt ud i forhold til de skævvridninger der opstår.

8
26. maj 2011 kl. 21:28

Jamen, det kan da godt være nogen får glæde af det.

Men det er fremsat af en person, der intet ved om emnet, og muligvis har valgt det ud fra en populistisk tilgang. Det koster penge, naturligvis, men der er intet der tyder på at det er undersøgt, endsige bare sandsynliggjort, at pengene isoleret set er givet godt ud, eller kunne bruges bedre andre steder, eller slet ikke skulle bruges.

Disse inderligt ligegyldige enkeltsager, der popper op som afpresning i forbindelse med finanslov og økonomiske pakkeløsninger burde være en del af en regerings langsigtede politik. Nå, ja, jeg tror også på storken.

9
26. maj 2011 kl. 23:31

Jeg synes faktisk at de offentligt tilgængelige hotspots der allerede findes i busser og tog er en rigtigt fed ting, så man kan bruge sin iPhone/iPad mens man er på farten.

Jeg forstår ikke hvorfor man kan være imod dette?

Der er da ikke nogen der siger at dette skal udelukke fiber. 802.11n hotspots vil da være sejt, og hurtigere end det de fleste har i hjemme i form af ADSL i forvejen. Fremtiden er da trådløs og 3G følger jo hastighedsmæssigt ikke med et WiFi access point.

10
27. maj 2011 kl. 08:37

5-10 år for sent.

i dag, og især med n (og ac og ad og andet på vej) skal der intelligent koblede løsninger til - ikke mere støj i spectrum.

11
27. maj 2011 kl. 13:38

Da det fortsat er et tabu i DK at mikrobølgerne, der benyttes som signaler i trådløst internet og mobiltelefoner er sundhedsskadelige, kommer politikerne igen og igen op med sådanne "vækstfremmende" forslag, som fx mere frit trådløst internet.

Så sent som i maj måned 2011 har en videnskabelig komité under Europarådet meldt ud, at de 47 medlemsnationer af sundhedshensyn bør forbyde WiFi og mobiler på skoler.

http://elektronikbranchen.dk/nyhed/europakomite-vil-forbyde-wifi-paa-skoler

http://assembly.coe.int/Documents/WorkingDocs/Doc11/EDOC12608.pdf

Læs mere om de sundhedsskadelige virkninger ved mobilstråling her:www.helbredssikker-telekommunikation.dk

7
26. maj 2011 kl. 21:23

Så du vil bytte en skævvridning ud med en ny? Det giver da ingen mening?

Hvis jeg var hotspot udbyder ville jeg også blive pissed over dette.